Almanya'daki yangında ölen 3 çocuğun cenazesi Adana'ya getirildi

Almanya'nın Dortmund şehrinde evlerinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk çocuklarının cenazeleri THY'ye ait tarifeli uçakla Adana'ya getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olayda hayatını kaybeden 12 yaşındaki Dilan, 10 yaşındaki Mehmet ve 4 yaşındaki Mustafa Tüfekçi kardeşlerin cenazeleri Adana Havalimanı'nda yakınları tarafından karşılandı. Ayakta durmakta zorlanan çocukların babası Muharrem Tüfekçi, basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakırken, gözyaşlarına boğuldu. Çocukların bir bayan yakını ise Dilan'ın tabutunun üzerine koymak üzere duvakla hazır bekledi.

Hava limanının dış hatlarında naaşları cenaze araçlarına bindirilen üç çocuk, oluşan konvoy eşliğinde dedesinin Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada dede Mustafa, baba annesi Halise Tüfekçi ve diğer yakınları acılı oğulları Muharrem Tüfekçi'nin boynuna sarılarak, ağıt yaktı. Cenazeler burada kısa bir süre bekletildikten sonra defin edilmek üzere Ceyhan ilçesine bağlı Sarıbahçe Köyü'ne götürüldü.

Dortmund kentinde bir apartmanda Türk ailenin oturduğu dairede çıkan yangında Mustafa Tüfekçi (4) ve Dilan Tüfekçi (12) hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan Mehmet Tüfekçi de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olay sonrasında alman polisi baba Muharrem Tüfekçi'nin birlikte yaşadığı Bulgar asıllı kadını, çocukları önce bıçakladığı sonra evi yaktığı iddiasıyla gözaltına almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber