Valilik, Sakarya Kestane Kabağı için özel broşür bastırdı

Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ilde yetişen Kestane Kabağı için müstakil 8 sayfalık özel broşür bastırdı. Broşür, yurt içi ve yurt dışından gelen konuklara hediye olarak veriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yıllarda kabak ile ilgili 50'den fazla lezzet üretilmesi ve beğenilmesi, Sakarya Valiliği'ni harekete geçirdi. ?Sakarya'nın Bal Tadında Kabağı, Kestane Kabağı' adıyla hazırlanan broşürde, kabakla ilgili geniş bilgi veriliyor, faydaları anlatılıyor.

Sakarya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından, ürünün, ?Adapazarı Kestane Kabağı' ismiyle tescillendiği belirtiliyor. Kabağın çorbadan dondurmaya, baklavaya, lahmacuna kadar onlarca ürünün içine girdiği anlatılıyor. Kabaklı baklava 'kabaklava', kabaklı lahmacun da 'kabakmacun' ismiyle tescil edildiği anlatılıyor. Ayrıca, kabaklı şeker, kabakzade, kabak cezerye, kabak döneri, kabak lokumu, kabakkamane, kabak ezmesi, kabak dondurması, kabak tatlısı, kabaksultan, tahinli kabak tatlısı, kabak çorbası, kabaklı pilav, kabaklı bazlama yine kabaklı lezzetler arasında bulunduğu anlatılıyor.

SAĞLIĞA FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR

Broşürde, kabağın insan sağlığı içinde faydaları şöyle anlatılıyor: Kabağın içinde çok yüksek miktarda ?beta karoten' içermesi kansere karşı koruyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hastalıklardan koruyor, demir, potasyum, fosfor, sodyum, kalsiyum ve magnezyum mineralleri açısından oldukça zengin. Güçlü bir antioksidan, alzheimer ile mücadelede etkili, erken yaşlanmayı önlüyor, görmeyi keskinleştiriyor, enerji veriyor, şeker hastaları da rahatlıkla tüketebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber