Nilüfer Kaymakamlığı, IntegrART Projesi ile göçmen ve mültecilere el uzatıyor

Bursa Nilüfer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 'IntegrART' isimli projesi AB'den hibe almaya hak kazandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje ile toplumda göçmen ve mültecilere yönelik farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Nilüfer Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan 'IntegrART' isimli Grundtvig Projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

İngiltere/Lancaster'dan Global Link ve Almanya/Hannover'dan Initiative für Internationalen Kulturaustausch e.V. isimli kurumlarla ortaklaşa yürütülecek projeye eylül ayında başlanacak.

Proje kapsamında göçmen ve mültecileri konu edinen resim ? şiir yarışmaları, sergiler ve kültürel faaliyetler düzenlenecek. Yapılan etkinliklerle toplumda göçmen, mülteci ve sığınmacılara yönelik farkındalık oluşturulacak.

Kasım ayında İngiltere'de yapılacak proje toplantısına Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık ve Yazı İşleri Müdürü Müzeyyen Özfidan, Vakıf Müdürü Hanife Kalyoncu ve Proje Koordinatörü Umut Berker Sevilmiş'in katılması planlanıyor.

Öte yandan 2012 yılı Şubat ayında kurulan Nilüfer Kaymakamlığı Proje Ofisi'nin eğitim ve sanatla ilgili şimdiye kadar 1'i yerel, 3'ü uluslararası olmak üzere 4 proje hazırladığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber