'Oğlumuz yaşasaydı subay olacaktı'

Güngören'de 2008 yılında terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Furkan Şentürk'ün ailesi, "Oğlumuz yaşasaydı bugün Kara Harp Okulu'na başlayacaktı." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güngören Mehmetçik İlköğretim Okulu'nu birincilikle bitiren Şentürk, Güngören'deki bombalı saldırı sonucu 14 yaşında hayatını kaybetmişti. Öldükten 4 gün sonra Kuleli Askeri Lisesi sınavını kazandığını göremeyen Furkan Şentürk, bugün yaşamış olsaydı Eylül ayında Kara Harp Okulu'na başlayacaktı.

Güngören'de gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden Furkan Şentürk'ün ailesi terör örgütünün son zamanlarda asker polis sivil ayrımı yapmadan saldırılarına devam ettiğini söyledi. Okul birincisi çocuklarının subay olmayı çok istediğini belirten Furkan Şentürk'ün annesi Şadiye Şentürk, oğlunun saldırıdan 4 gün sonra Kuleli Askeri Lisesi sınavını kazandığını ama oğlunun bunu göremediğini ifade etti.

Şentürk, ?Her şehit haberleriyle üzüntümüz artıyor. Her şehidimizle vatanımızın bilgi birikimi, kalifiye insanları toprağa gömülüyor. Oğlum Furkan subay olmayı çok istiyordu. Birincilikle bitirdiği ilköğretim okulunun ardından girdiği askeri lise sınavlarını kazandı. Ama daha sınav sonucunu öğrenemeden hain terör saldırısıyla şehit oldu.? dedi.

'BOMBACILARI SAVUNAN AVUKATLAR KCK'DAN TUTUKLU'

Furkan Şentürk'ün abisi Tuğrul Şentürk ise bombalı eylemi gerçekleştiren teröristleri savunan avukatların bazılarının şu an KCK dosyasından tutuklu olduklarını söyledi. Terör mağdurları yasası için Başbakan Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkürlerini ileten ağabey Tuğrul, ?Kardeşim öldükten sonra MP 3'ünü alıp bilgisayarıma taktım. Merak ettim. İçinde neler var diye. Bir de baktım ki MP 3'ün içinde hiçbir şarkı yok. Sadece Mehter Marşı ve Türk marşları var.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber