Ankara'da yaşayan Yozgatlılar Mamak'ta buluştu

Ankara'da yaşayan Yozgatlılar, Mamak Belediyesi'nin Ramazan etkinliklerinde bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgatlılar Federasyonu'nun düzenlediği iftar ve Ramazan programına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Gültekin, meclis üyeleri Süleyman Sert, Ercan Akbaş, Yozgatlılar Federasyon Başkanı Ahmet Koç, birim müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal yardımlaşmanın en yoğun olduğu ay olan Ramazan ayında Mamak Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan etkinlikleri Mamak Pazaryeri'ndeki Ramazan etkinlik alanında devam ediyor. Etkinlik alanında bulunan hemşehri dernekleri de hem iftar hem de Ramazan etkinlikleriyle kültürlerini sergilerken, hemşehrileriyle de nostaljik Ramazan akşamlarında bir araya geliyor. Etkinlikler çerçevesinde bu kez Yozgatlılar hemşehrileriyle buluştu. Ramazan eğlencesinin öncesinde Yozgatlılar Federasyonu bin 500 kişilik iftar yemeği düzenleyerek, hep birlikte oruç açtı. İftarın ardından ozanlar Derdiyar, Nazlıkız, Gülsüm Kahraman, Kadir Çopanoğlu, Ayten Gülçınar, Ozan Hüseyin ve Ozan Sevdai sahne alırken, Yozgatlılar Federasyon derneklerinin yetiştirdiği mahalli sanatçılar Cemil Çankaya ve Yunus Alkan hemşehrilerinden büyük alkış aldı. Gece, sanatçılar Emine Şahman, Hülya Yalçınkaya ve Nursen Keleş'in söylediği şarkılarla sona erdi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yaptığı konuşmada Ramazan ayının anlamına uygun yaşanılmasının önemine değinerek, "Ramazan ayında paylaşmayı, dayanışmayı, yardımlaşmayı artırıp, veren el ile alan eli buluşturmalıyız.? dedi.

Düzenlenen iftar ve sonrasındaki etkinliklerin hemşehri dayanışmasının güzel bir örneği olduğunu aktaran Akgül, "Ramazan ayı boyunca, Kayserili, Erzurumluya, Çankırılı Çorumluya 'hemşehrim' dedi. Birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar sürdürmeyi temenni ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber