Okul bahçeleri duvarla değil çiçeklerle ayrılacak

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, ilköğretim okullarının 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte yeniden düzenlenmesi kapsamında aynı bahçeyi kullanan iki okulun bahçesinin duvar yerine saksılar ve çiçeklerle ayrılması gerektiğini belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selamet, ilçe milli eğitim müdürleri ile Nezihe Yalvaç Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde yaptığı toplantıda 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Okul bahçelerinin ayrılması ile ilgili bir soru üzerine Selamet, aynı bahçe içinde bulunan iki okulun bahçesinin duvar çekilerek ayrılmasının gerekmediğini belirterek, ?Önemli olan çocukların oyun alanlarını, ortak kullanım alanlarını ayırmak, bunun için saksı ve çiçeklerle de bahçe ayrılabilir? dedi.

?AMAÇ, BÜYÜKLERİN KÜÇÜKLERİ EZMESİNİ ÖNLEMEK?

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, okullar tarafından ortak kullanılan bahçenin ayrılmasındaki amacı ise şu sözlerle anlattı:

?Amaç; zaman içerisinde küçük çocuklarla büyük çocukların bir arada olup, büyüklerin küçükleri ezmesini önlemektir. Onların sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak, kendi akranları içinde büyümesini, gelişmesini sağlamaktır. Duvar yaptığınızda o bahçeyi öldürürsünüz, diğer türlü aradaki saksıları kaldırarak bir başka zaman da bahçeyi çok amaçlı kullanabilirsiniz.?

Toplantıda yeni eğitim sistemi çerçevesinde dönüştürülen okulların tabelalarının da yenilenmesi gerektiğini ifade eden Selamet, yardımcılarına okulların boya, badana ve onarımlarının takibinin yapılması ve eğitim öğretime hazır hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

?BÜTÜN ÖĞRETMENLER KADROSUNA DÖNECEK?

Selamet, valilik oluru ile geçici görevle çalışan öğretmenlerin görevlerinin sona erdirileceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

?Herkes kadrosuna geri dönecek. Sayın bakanımızın söylediği gibi öğretmen görevlendirmesi yapılmayacak. Ancak norm fazlası olan ya da maaş karşılığını okulunda doldurup görev alacak olan kişilerin tekrar görevlendirilmesiyle ilgili belki bir çalışma yapılabilir. Her öğretmen kendi kadrosunda çalışacak. En son rakamlarımıza göre 600 sınıf öğretmenimiz norm fazlası olacak, bu öğretmenlerimiz kendi istekleri de dikkate alınarak özel eğitim ve okul öncesinde değerlendirilecek.?

Açıklamada ayrıca, kentte norm fazlası sınıf öğretmeni olması nedeniyle o alanda ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılmayacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber