Bakan Koç: Bürokrasiye karşı olunmaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2005 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bürokrasiye karşı olunamayacağını belirterek, bürokraside kırtasiyeciliğin ortadan kalkması ve şeffaflığın önemli olduğunu söyledi.

Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt'u makamında ziyaret ederek, ilin sorunları ve yapılması planlana projeler hakkında bilgi alan Koç şunları kaydetti:

"Bakan olduğumdan bu yana Tekirdağ gezdiğim 65. il, 66. da Niğde olacak. Eylül veya Ekim ayına kadar 81 ilimizi gezmek istiyorum. Gezilerimde tüm ihtiyaçları yerinde görüyorum. Ben iktidara gelindiğinde bakan olmadım. 2,5 yıl milletvekilliği yaptıktan sonra bakan oldum. Milletvekillerinin beklentilerini çok iyi biliyorum. Bürokrasiye karşı olunmaz. Bürokraside önemli olan kırtasiyeciliğin ortadan kalkması ve şeffaf olunmasıdır. Valilik olarak kültür ve turizm alanında gerekli ihtiyaçlar rapor halinde bakanlığa sunulursa ihtiyaç duyulan paralar gönderilir."

Bakan Koç, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'na gelerek basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Burada bir basın mensubunun İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılıp daha iyisinin yapılmasıyla ilgili sorunu cevaplayan Koç, merkezin yap-işlet-devret gibi finansal modellerle desteklemeden sonra tamirinin 7 yıl sürdüğünü söyledi. Koç, doğru bir yönetimin temel atma ile kurdele kesme arasındaki mesafeyi iyi değerlendirmesi gerektiğini bildirdi.

Koç, 2010 yılında İstanbul'a 30 milyon turist gelmesini arzuladıklarını kaydetti. Arzunun gerçekleştirilmesi için İstanbul'un denizinin tekrar gün yüzüne çıkarılması gerektiğini ifade eden Koç, kültür ve sanat merkezlerinin de çoğalmasının gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber