Uşak'taki engellilere yönelik bilgisayar kursu

Uşak'ta engellilere yönelik projeler çeşitli faaliyetlerle desteklenmeye devam ediliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak Gökkuşağı Engelsiz Yaşam Merkezi ile İş-Kur İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında 20 engelli vatandaş için bilgisayar işletmenliği kursu açtı. 8 ay sürecek eğitimlere katılan kursiyerle Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Ramazan ayı nedeniyle gıda yardımında bulundu.

Uşak'ta engellilere yönelik projeler çeşitli faaliyetlerle desteklenmeye devam ediliyor. İŞ-KUR, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ve Uşak Gökkuşağı Engelsiz Yaşam Merkezi, engelliler için işbirliği yaptı. İş-Kur Uşak İl Müdürlüğü ve Gökkuşağı Engelsiz Yaşam Merkezi, engelliler için Halk Eğitim Merkezi'nde bilgisayar işletmenliği kursu başlattı. 8 ay sürecek kursta 20 engelli kursiyer derslere başladı. Öte yandan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) her yıl olduğu gibi bu yılda engellilere gıda yardımında bulundu.

Uşak Gökkuşağı Engelsiz Yaşam Merkezi Başkan Yardımcısı Ramazan Çavuşoğlu, Uşak'ta engelliler için yapılan bu faaliyetlerden çok mutlu olduklarını belirterek ?Uşak engellilerine sahip çıkıyor. Çünkü engelli olmak onların suçu değil. Hepimiz kendimizi engellilerin yerine koymalıyız. Belki engelliler bizim yerimizde, biz de onların yerinde olabilirdik. Öte yandan insan yaşarken bir gün sakat kalmayacağının, bir afette tüm hayatının değişmeyeceğinin garantisi yok. Bugün fiziki yönden engelsizim diyen insanlar, yarın birer engelliye dönüşebiliyor. Biz de bunun bilincinde olarak projeler hazırladık? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber