Gemlik'e hayırseverler mermerciden ortaokul

Bursa'nın Gemlik ilçesine bir hayırsever ortaokul binası yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gemlik'in Orhaniye Mahallesi'nde bulunan arsa üzerine Gemlik Belediyesi tarafından hazırlanan özel projeye göre, bünyesinde 29 derslik ve 6 laboratuvar bulunan ortaokul binası Kütük Mermer firması tarafından yapılacak.

Okulun protokolü Bursa Heykel Valilik binasında düzenlenen törenle imzalandı. Protokol törenine Vali Şahabettin Harput'un yanı sıra, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kütük Mermer sahibi Ali Kütük ve oğulları, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İlçe Kaymakam Vekili Adnan Kayık'da katıldı. Hafriyat ve altyapı çalışmaları Gemlik Belediyesi tarafından yapılacak okula ?Ali Kütük Ortaokulu' ismi de verilecek. İnşa edilecek okulun 2013 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Okulu protokol törende konuşan Vali Şahabettin Harput, Türkiye'nin eğitimde dünya ölçeğinde çok gerilerde olduğunun altını çizerek, bunun da hayırseverlerin katkısı ile aşılacağını belirtti. Ülkenin gelişmesinin iyi yetişmiş gençlerle mümkün olduğunun altını çizen Harput, devlet imkanlarının yanı sıra, hayırseverlerin de katkısını bunda önemli olduğunun üzerinde durdu.

Türkiye'de okula başlama yaşının 60 aya indirilmesinin yeni derslik ihtiyacını da beraberinde getireceğine işaret eden Harput, bu açığın kapatılmasına hayırseverlere de büyük görevler düştüğünü söyledi.

Okulu yaptıracak olan Ali Kütük'ün ölümsüzler kervanına altın zincir olarak ekleneceğini anlatan Vali Harput, bu örnek davranışın diğer hayırseverlere de örnek olması temennisinde bulundu.

Kütük Mermer sahibi Ali Kütük ise başarısını düzenli ve disiplinli olmasına borçlu olduğunu ifade ederek, yaptıracağı okulun Gemlik ve Bursa'ya hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Gemlik'i yeni bir eğitim yuvasına kavuşturacak protokolün imzaları atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber