Ankara'da büyük bir deprem beklenmiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2005 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afet İşleri Genel Müdürü Neşet Özdemir, bu aşamada Ankara'da büyük bir deprem beklemediklerini belirterek, "Veriler o noktada. Akademisyenlerimizle değerlendirmelerimiz de şu anda böyle bir olasılığın olmadığı yönünde" dedi.

Özdemir, Ankara7da 31 Temmuz'dan bu yana 4.6 ve 2.7 aralığında ve bu rakamların altında 75 adet küçük deprem olduğunu bildirdi.

Hala zaman zaman küçük depremler olduğuna işaret eden Özdemir, depremin meydana geldiği bölgenin İç Anadolu deformasyon alanı olarak bilindiğini ve burada diri tali kırıklar mevcut olduğunu ifade etti.

Özdemir, Ankara'nın Kuzey Anadolu (KAF), Tuz Gölü ve Çankırı fay hatları üçgeninde ve bu faylardan etkilenen bir noktada bulunduğunu belirterek, "Bize ulaşan, hem akademisyenlerimizin hem deprem uzmanı arkadaşlarımızın değerlendirmelerine göre büyük bir deprem beklemiyoruz" dedi.

Tarihte Ankara'da ciddi depremler meydana geldiğini ve bunların kayıtlarda bulunduğunu bildiren Özdemir, "Ama bu aşamada Ankara'da büyük bir deprem beklemiyoruz. Şu an da böyle bir olasılık görünmüyor. Veriler o noktada" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber