Mavi kapaklarla gelen özgürlük

Ordu Sakatlar Derneği, Mavi Kapak Toplama Kampanyası ile 10 engelli vatandaşı tekerlekli sandalye sahibi yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de farklı kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen Mavi Kapak Toplama Kampanyası ile engelliler tekerlekli sandalyelerine kavuşuyor. Ordu Sakatlar Derneği tarafından toplanan mavi kapaklar ile sandalyesine kavuşan Sevgi Bebek, "Ben zamanında mavi kapak ile tekerlekli sandalyemi alınır diyordum. Ama şimdi mavi kapak sayesinde tekerlekli sandalyem var" dedi.

Bebek, vatandaşların mavi kapak konusunda duyarlı olmasını isterken yaptığı konuşmada, "Ordu Sakatlar Derneği Mavi Kapak Kampanyası ile birçok vatandaşımızı tekerlekli sandalye sahibi yaptı. Vatandaşlarımızdan ricam bu kapakları çöpe atmak yerine biriktirsinler bir engelliye umut olsunlar. Herkesin engelli adayı olduğunu unutmasınlar. Ben de 'bu mavi kapak ile sandalyemi alınır' diyordum. Fakat bu kullandığım sandalyeyi mavi kapak ile aldım. Herkesi mavi kapak toplama kampanyasına destek vermesini istiyorum" diye konuştu.

Ordu Sakatlar Derneği Başkanı Selma Gülseren ise Mavi Kapak Toplama Kampanyası ile engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını, vatandaşların Mavi Kapak Toplama Kampanyası'na destek vermeleri gerektiğini söyledi. - Ordu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber