Gül ve Berdimuhammedov rüzgar sörfü şovunu seyretti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, İzmir Çeşme Alaçatı'da, sörf okulunu ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli sörfçü Bora Kozanoğlu'na ait sörf okulunun öğrencilerinin yaptığı rüzgar sörfünü izleyen Gül ve Berdimuhammedov, bilgi aldı. İki devlet başkanına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İzmir Valisi Cahit Kıraç da eşlik etti.

Ziyarette protokol üyeleri Kozanoğlu ve okul öğrencilerinin mini rüzgar sörfü şovunu seyretti. İki devlet başkanının sık sık birbirleriyle sohbet ettiği görüldü. Rüzgar sörfü şovunun ardından Kozanoğlu'na, Türkmenistan Devlet Başkanı tarafından geleneksel bir hediye takdim edildi.

Milli sörfçü Kozanoğlu ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Türkmenistan'ın Hazar Denizi kıyılarına sörf okulu yapılacağını, konuk devlet başkanının bunun için de okullarını ziyaret ederek bilgi aldığını söyledi. Kozanoğlu, ?Bizi ziyaret ederek tesisimizi gezdiler. Gerçekten çok beğendiler. Alaçatı'nın rüzgarını ve sörfünü kendilerine olabildiğince göstermeye çalıştık. Bu benim için onur verici.? diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov daha sonra, Çeşme Limanı'nda bulunan marinada incelemede bulundu. Gül ve Berdimuhammedov, marina müdüründen bilgi aldı, ardından da Çeşme Kalesi'ni gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber