Lapseki'de 'çilek yetiştiriciliği' projesi

"Çilek Yetiştiriciliği Hakkında Bilinçlendirme ve Bilgilendirme Faaliyetleri" projesi kapsamında Tarihi Han'da düzenlenen "Çilek yetiştiriciliği" kursu tamamlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Çardak Belediyesi ve Lapseki İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce düzenlenen

"Çilek Yetiştiriciliği Hakkında Bilinçlendirme ve Bilgilendirme Faaliyetleri" projesi kapsamında Tarihi Han'da düzenlenen "Çilek yetiştiriciliği" kursu tamamlandı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçenin toprak koşulları açısından zengin olduğunu söyledi.

İlçe genelinde meyveciliğin geniş bir alanı kapsadığını ifade eden Akkuş, ilçede yaklaşık 25 bin dekar şeftali, 6 bin dekar kiraz yetiştiriciliği yapıldığını bildirdi.

Akkuş, "Bu projeyle ilçemiz için yeni bir alternatif ürün olarak gördüğümüz çilek meyvesini, üreticilerimiz görecektir diye düşünüyorum" dedi.

Lapseki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hatice Ceren de 4 gün süren ve Çardak beldesinden 35 üreticinin katıldığı seminerde çiftçileri daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti.

Daha sonra Lapseki Kaymakam Vekili Namık Kemal Nazlı, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Başkanı Prof. Dr. Hüdai Yılmaz ve diğer yetkililer, kursiyerlerin belgesini verdi.

Törene, Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Eyüp Yılmaz ile Muhtarlar Derneği Başkanı Seyfettin Turan da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber