Çanakkale'de Troia Festivali renkli başladı

Çanakkale Belediyesi'nce bu yıl 49'ncusu düzenlenen Uluslararası Troia Festivalinin açılış korteji, renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Troia Festivalinin açılışı kortej yürüyüşüyle yapıldı. Korteje, Çanakkale CHP Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konuk ülke temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 49'ncu Uluslararası Troia Festivali kapsamında 5 gün boyunca gösteriler yapmak üzere Hindistan, Sırbistan, Bosna Hersek ve Gürcistan'dan gelen halk oyunları ekipleri, geleneksel kıyafetleriyle kortejde renkli görüntüler oluşturdu. Çanakkale Belediyesi önünden başlayan kortej yürüyüşü Demircioğlu Caddesi ve İskele Meydanını takiben kordon boyundaki Troia Atı önünde sona erdi.

Festival için Hindistan, Sırbistan, Bosna Hersek ve Gürcistan'dan gelen halk oyunları ekipleri ile Çanakkale BelediyeSpor ile Sur Belediyesi Halk Oyunları Çocuk Ekibi kordon boyunda gösteriler sundu. Akşam ise Esenler Mahallesindeki Özgürlük parkında bir etkinlik düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın izlediği etkinlikte, konuk ülkeler halk oyunları gösterilerini sundular. Aynı saatlerde, Cumhuriyet Meydanı'nda ise Model grubu bir konser verdi.

Troia Festivali'nin resmi açılış töreni ise bu akşam saat 21.30'da Troia Ören Yerindeki 5 bin yıllık Odeon'da gerçekleşecek. Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü Kardeş Türküler müzik grubuna verilecek. Ödülü alacak olan Kardeş Türküler, Odeon'da mini bir konser verecek. Aynı saatte kent merkezinde Cumhuriyet Meydanı'nda ise Grup Ezgi konseri gerçekleşecek.

Festival 13 Ağustos Pazartesi gününe kadar çeşitli etkinliklerle sürecek. - ÇANAKKALE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber