Şehit polis memuru memleketine gönderildi

Kars'ta bugün sabah saatlerinde sigara kaçakçılarıyla yaşanan çatışmada şehit olan polis memuru Salman Polat'ın(30) naaşı İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen tören şehidin naşının mesai arkadaşlarınca İl Emniyet Müdürlüğün önüne getirilmesiyle başladı. Burada ilk olarak şehidin öz geçmişi okundu. Ardından İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, "Arkadaşlarım yarım saat bunları durdurmak için bariyerler kurdular. Sesli uyarıda bulundular. Fakat bu araç durmadı, son olarak Mesut Yılmaz Parkı'nda durdurulabilen araçtakilerle çıkan çatışmada Salma Polat kardeşimiz şehit oldu." dedi.

Hiçbir karşılık beklemeden fazla mesai almadan icra edilen görevde şehit olan arkadaşlarının ailesinin olay karşısında durumlarının iyi olmadığından törene katılamadıklarını da değinen Emniyet Müdürü Çakmak, "Şehidimizin ailesinin yanında devlet ve mesai arkadaşları olarak her zaman olacağız." diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen İl Müftü Vekili Dr. İhsan İlhan'ın yaptığı dua sonrası şehidin naaşı tekbirler eşliğinde mesai arkadaşlarının omzunda konulduğu ambulans ile memleketi Kahramanmaraş'a gönderildi.

Bu arada törene Kars Vali Vekili Karahan Daştan'ın yanı sıra kamu kurum kuruluşlarının daire amirleri, STK'ların temsilcileri, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve Emniyet teşkilatının mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber