Bakanlar, Şanlıurfa'da Mozaik Müzesi'nin temelini attı

Bir dizi gezi ve açılışlar için Şanlıurfa'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çalışmasına başlanılan Haleplibahçe Mozaik Müzesi'nin temel atma törenine katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haleplibahçe'de düzenlenen temel atma törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçim döneminde Şanlıurfa'yı adım adım dolaşarak kentin fotoğrafını çektiklerini ve kentte birliği, dirliği sağlayarak çalıştıklarını söyledi. Haleplibahçe projesinin seçim öncesi kamuoyuna ilan ettikleri '4 yılda 400 Proje' taahhüdü içerisinde ilk sıralarda yer aldığını anımsatan Çelik, "Bu tarihi mekanlar yalnız Şanlıurfalıların değil, yalnız Türkiye'de yaşayanların değil, bütün insanlığın ortak değeri, ortak malıdır. Dolayısıyla insanlığa bunları sunmakta o ülkenin tapusunu cebinde bulunduran yöneticilerin görevidir. İşte biz o sorumlulukla bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Getirince ne olacak? Dünya insanlığı Şanlıurfa'ya biraz daha hızlı koşacak, biraz daha çok sayıda koşacak. Şanlıurfa turizmin merkezi olmalı, burası peygamberler diyarı, medeniyetlere beşiklik yapmış bir yer, böyle bir anlamlı yere dünya insanlığı gelmeyecek de nereye gelecek. Onların gelmesi yeni tesislerin, yeni ufukların, yeni anlayışların da Şanlıurfa'ya gelmesini sağlayacaktır" dedi.

Konuşmasının son bölümünde birlik ve beraberlik mesajları veren Faruk Çelik, "Türkiye'nin dört bir tarafında kalkınma hamlesini eşit ve adil yatırım anlayışıyla gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Şanlıurfa'da Haleplibahçe Mozaik Müzesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 5 yıl önce göreve geldiği ilk gün mesaisini Şanlıurfa'da yaptığını hatırlattı. Haleplibahçe Projesi'nin daha önce planlanan şeklinin, söz konusu alanda bulunan mozaikler nedeniyle değiştirildiğini belirten Bakan Günay, projeye son şeklini verip hayata geçirdiklerini söyledi. Günay, "Türkiye'yi bütün tarihine sahip çıkarak, toprak üstü ve altı servetleriyle ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Şanlıurfa'nın turizm potansiyeli kentin sadece Türkiye turizminin değil, dünya turizminin de önemli merkezlerden birisi olacak. Müze projesinin temelinin atılacağı bölgede 200 metrekarelik alanda Şanlıurfa Belediyesi ile birlikte çalışıyoruz. 50 bin metrekarelik alanda da müzeyle ilgili inşaat çalışmaları yapılıyor. Türkiye'nin en büyük arkeoloji müzelerinden birini inşa etmeye çalışıyoruz. Geçen yılın 9 Eylül'ünde Sayın Başbakanımız açılışını gerçekleştirmişti. Biz komşu ilimiz Gaziantep'e, iftiharla söylüyorum, dünyanın en büyük Mozaik Müzesini yaptık. Şimdi de burada Mozaik Müzesi, Arkeo Park ve kapalı müze ile Türkiye'nin en büyük müzesini gerçekleştireceğiz. Türkiye'yi bütün tarihine sahip çıkarak, toprak üstü ve altı servetleriyle ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Hangi dönemden kaldığını ayırmaksızın hepsine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Hepsini medeni bir milletin duracağı tavırla insanlığın emaneti olarak ayakta tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin, dünya turizminin önemli ülkelerinden birisi haline geldiğini, Ak Parti'nin iktidara geldiğinde turizmden yılda 10 milyar dolar gelir elde edildiğini anlatan Günay, aradan geçen 10 yılda Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının da 30 milyonu aştığını ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını bir ve eşit tutmaya çalışıyoruz. Zaman zaman bu birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışanlar var ama biz millet olarak bütünlüğü korumak konusunda gereken fedakarlığı gösterirsek bu fitneciler yok olup gidecek. Milletimizin birliği ve bütünlüğü sayesinde Türkiye, inşallah geçmişteki 10 yıldan daha büyük başarıların altına imza atacak. Dünyada her alanda en saygı değer ülkelerinden biri haline gelecek" şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, Mozaik Müzesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Şanlıurfa'da bir TV programına konuk olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, onuruna verilen iftar yemeğine katılmak üzere Şehitlik Çamlık Restoranı'na geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber