Geçimlerini kağıt ve plastik toplayarak sağlıyorlar

Kayseri'de geçimini kağıt ve plastik toplayarak sağlayan 5 kişilik aile yardım bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocasinan ilçesi Yeni Mahalle 10. Cadde Güneş Apartmanı'nda ikamet eden Mehmet Ali Avşar (56), eşi Leyla Avşar (32), çocukları Ayfer Avşar (13), Hasret Avşar (11) ve Özgür Avşar (7) geçimlerini kağıt ve plastik toplayarak sağlıyor.

Sağ ayağının doğuştan sakat olmasından dolayı değneklerle yürüyen Leyla Avşar, "Benim 3 çocuğum var. Geçimimizi kağıt toplayarak sağlıyoruz. Çöplere bakarak kağıt ve plastik arıyoruz. Bulduklarımızı satıyoruz. Bu bizim için çok zor oluyor. İnsan kağıt toplarken etraftan da utanıyor. Bize kimi gülüyor gibi geliyor. Çok eziyetli bir iş oluyor" şeklinde konuştu.

Sakat ayağıyla kağıt toplamaya çalıştığını belirten Avşar, "Benim sağ ayağım doğuştan sakat. Parmak uçlarıma basarak yürüyordum. Son günlerde neredeyse sürünmeye başlamıştım. Ardından 4 ay önce ameliyat oldum. 4 aydır ayaklarımın üzerine basamıyorum, değneklerle işe gidip geliyorum. Yürürken değneklere yüklendiğim için elimde yaralar oluşuyor. İşe gittiğimizde de günlük 10-15 TL kazanıyoruz. Kağıt veren olmazsa da çıkıp eve geliyoruz. Başka bir işte çalışmayı çok isterdim ama ayağım sakat olduğu için kimse bana iş vermiyor" diye konuştu.

Bu işte çalışırken çocuklarının da rahatsızlandığını söyleyen Avşar, "Bu iş çocuklarım için de çok zor oluyor. Yazın güneşten, kışın da soğuktan hasta oluyorlar ama işe gitmek zorundayız. Çocuklarımın kırtasiye malzemelerini alamıyorum. Okul çocukları pikniğe ve geziye götürdüğünde ben çocuklarımı gönderemiyorum. Yetkililerden maddi olarak yardım bekliyorum. Ayrıca sağlığıma tekrardan kavuşmayı ve eşime iş bulunmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Çiftin kızları Hasret Avşar ise, " Bu yıl 6. sınıfa geçtim. Ailemle kağıt toplayarak geçiniyorum. Bu benim için çok zor oluyor. Hem arabayı sürerken zorlanıyoruz hem de oradaki araba sahipleri bizi azarlıyor. Bu da zorumuza gidiyor. Aileme yardım etmek güzel bir duygu ama bir yandan da tatil yapmak güzel olabilirdi. Mesela elimde imkan olsa yatardım, ben de arkadaşlarım gibi tatile çıkardım. Ders çalışmaya fazla zamanım olmuyor çünkü eve geldiğimizde saat geç olmuş oluyor, o zaman da yorgun oluyorum. Yetkililerden kıyafet, yiyecek, babam için de iş istiyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber