Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ndeki liste skandalı büyüyor

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi (MÜ) İletişim Fakültesi'ndeki liste skandalı büyüyor. Doç. Dr. Gözde Yılmaz, Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran tarafından kendi hazırladığı yüksek lisans ve doktora listesini jüri üyesi olarak imzalamadığı için tehdit edildiğin açıklamasının ardından, Yılmaz'ın sınav günü diğer öğretim üyelerine kendi listesini dayattığı, kabul görmeyince tartıştığı ve bunun tutanaklara geçtiği ortaya çıktı.

Tutanakta Yılmaz'ın jüriye kişisel tercihlerinden oluşan bir listeyi dayattığı ve isteği kabul görmeyince olayların büyüdüğü ifade ediliyor. Prof. Dr. Mahmut İhsan Özgen ve Yrd. Doç. Dr. Emel Poyraz'ın imzaladıkları tutanakta yer alan ifadeler bir hayli ilginç.

Belgeleri parçalayarak çantasına koydu

Tutanakta Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın defalarca çağrılmasına rağmen değerlendirme toplantısına katılmadığı, bunun üzerine Yrd. Doç. Dr. Emel Güler Yılmaz ve eşi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Yılmaz'dan rica ederek Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın toplantıya gelmesinin sağlandığı belirtiliyor. Tutanağın devamında "Doç. Dr. Gözde Yılmaz çok sert bir şekilde öfkeyle bir öğretim üyesine yakışmayacak şekilde kendi hazırlamış olduğu kişisel tercihlerden oluşan bir listeyi, jüriye baskı yaparak dağıtmak istedi.

Bunun üzerine Doç. Dr. Gözde Yılmaz sinirle bağırarak birden ayağa kalkarak gecenin 23.20'sinde hırsla bağırmak suretiyle Prof. Dr. Mahmut İhsan Özgen'in masa üzerindeki oy birliği ile imzalanmış bulunan ve imza dosyası içinde muhafaza edilen doktora imza listesini ve belgelerini hışımla parçalayarak çantasına koyarak odadan çıktı gitti." ifadeleri yer alıyor.

Yılmaz'ın iddiaları tamamen hayal ürünü

Yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Devran "Doç. Dr. Gözde Yılmaz, sınavda başarılı olmak istemediklerine sıfır verdi. İstediklerinin alınmasına itiraz gelince sınavın provoke etmek istedi. Jüri üyeleri Prof. Dr. Mahmut İhsan Özgen ve Yrd. Doç. Dr. Emel Poyraz olayı tutanakla Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bildirdi. Sınav değerlendirmesi enstitü müdürü Prof. Dr. Gürbüz Gökçen'in nezaretinde ve ofisinde yapıldı.

Odanın kapısında güvenlik bulunuyordu. Bu ortamda dayatma yapamayan Gözde Yılmaz sınav sonuçlarını imzalamıştır. Kim nasıl bir dayatma içine girmiştir ki, Gözde Yılmaz böyle bir işe girişmiştir. Söz konusu olaya ilişkin tutanaklara bakıldığında bütün gerçekler gün yüzüne çıkmaktadır. Yani bir fişleme veya dayatmadan söz edilecekse bunu yapan fakülte yönetimi değil, öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın bizzat kendisidir ve bu da belgelerle sabittir."şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber