6 ülkeden 28 öğrenci duygularını çamura aktardı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Avrupa Birliği Kulübü'nün 'Seramik Efsanesi Projesi' sona erdi. 6 ülkeden 28 öğrencinin katıldığı programda seramik çamuruna duygularını işleyen öğrencilerin yaptıkları eserler OKÜ'de sergilendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projenin Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edildiğini söyleyen OKÜ Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Efe Efeoğlu, 'Seramik Efsanesi Projesi'ne Türkiye, Bulgaristan, Estonya, Slovenya, Letonya ve Polonya'dan 28 kişilik bir grubun katıldığını belirtti.

Programa katılan öğrencilerin el becerilerini geliştirerek, hayallerini seramik çamuru ile birleştirdiklerini söyleyen Efeoğlu, ''Bu projedeki amacımız farklı kültürlerden insanların bir araya gelip kendi kültürlerinin motiflerini seramiklerle ortaya koymalarını sağlamak. Bu kapsamda, yabancı misafirlerimiz ile kendi öğrencilerimiz bir araya gelerek çok farklı etkileşimde bulundular. Şehrimizi ve bölgemizi tanıma fırsatı buldular. İleride üniversitemizde gerçekleşecek projeler için bir alt yapı oluşturma imkanı bulduk. Programın seramiklerle ilgili bir proje olmasına rağmen katılımcıların seramikle ilgili bilgileri yoktu. Burada sergilediğimiz eserleri sadece birkaç günlük aldıkları eğitimler neticesinde yaptılar. Bunu yaparken de büyük bir keyif aldıklarına şahit olduk. Çok güzel işler çıkardılar.'' dedi.

OKÜ Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Efe Efeoğlu, programa katılan öğrencilerin yaptıkları eserleri hatıra olarak ülkelerine götürebileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber