Valilik binası Burdur bejiyle bütünleşiyor

Burdur Valiliği'nde yapılan tadilatla binanın tamamı 'Burdur bejiyle kaplanacak. Burdur'a özgü mermer olan Burdur beji, sağlamlığı ve kir tutmamasıyla tanınıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Valisi Süleyman Tapsız'ın yaptığı "Kanserojen madde içeren granit yerine sağlıklı Burdur Beji kullanalım.? çağrısına öncülük etmek için valilik binası yeniden düzenliyor.

Hazırlıkları yaklaşık bir senedir sürdürülen ve genel bütçeden sağlanan kaynakla gerçekleştirilen çalışma ile valilik hizmet binası Burdur bejiyle bütünleşiyor. 1950 yılında yapılan hizmet binasında muhtelif zamanlarda tadilat yapılmasına rağmen zaman içerisinde yeni eksiklikler ortaya çıktı. Eksikleri gidermek için Valilik çalışmalara başladı. Engelli vatandaşların valilik hizmetlerinden yararlanırken zorluk çekmemesi amacıyla, girişe bir engelli asansörü yapılacak. Hem valiliğe gelen halkın, hem de çevre illerden gelen misafirlerin otopark sorununu çözmek amacıyla otopark genişletilerek, yeniden çevre düzenlemesi yapılacak. Valilik hizmet binası bahçesinde ise Orman İşletme Müdürlüğü mühendisleri ve peyzaj mimarlarının hazırladıkları ekspertiz raporu doğrultusunda peyzaj çalışması yapılacak. Toplam 60 gün olarak planlanan tadilatın ardından valilik binası, yeni görünüme kavuşacak.

Öte yandan tadilat çalışmaları, vatandaşların işlemlerinin eksiksiz yerine getirilerek verilen hizmette aksama yaşanmaması için hafta sonu ve akşamları yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber