Arakan Müslümanları için gıyabi cenaze namazı kıldılar

Sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, Myanmar'da katledilen Arakanlı Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde öğle namazının ardından toplanan sivil toplum kuruluş temsilcileri, Myanmar'da katledilen Arakanlı Müslümanlar için gıyabi cenaze namazına durdu. Suruç Ulu Camii avlusunda kılınan gıyabi cenaze namazından sonra basın bildirisi okundu. Basın bildirisine Suruç İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği (SURHA-DER), Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Din-Bir-Sen) ve Suruç Yardım Eli Derneği (YAR-DER) gibi sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Yapılan basın açıklamasında, Arakanlı Müslümanların kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden kundaktaki bebeklere varıncaya kadar diri diri yakılarak katledildiğini ifade edildi. STK'lar, ırkçı ve fanatik Burma yönetiminin bu vahşeti dünyanın gözü önünde hiç çekinmeden pişkince işlediğini belirtti. Açıklamada şöyle denildi: "Gözü dönmüş fanatik Budistler tarafından Arakanlı Müslümanların evleri, köyleri, iş yerleri yakılıp yıkılmaktadır. Aynen İsrail'in Filistinli Müslümanları Gazze Şeridi'ne sıkıştırmaları gibi Arakanlı Müslümanlar her yönden abluka altına alınmışlardır. Her türlü insani yaklaşımdan uzak bu fanatikler camileri, mescitleri yerle bir ederken Müslüman kadınlara da tecavüzden geri durmamışlar, insanları tıpkı cahiliye döneminde olduğu gibi diri diri toprağa gömmüşlerdir."

Konunun acilen tüm İslam ülkelerinin Arakan'daki katliamı uluslararası platforma taşıması gerektiğini belirten, STK temsilcileri, "Arakanlı Müslümanların can emniyeti, ekonomik hakları, inanç hürriyetleri, eğitim ve kültürel hakları garanti altına alınmalıdır. Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelere taşınmış Budist yerleşimcilerin o toprakları sahiplerine iade etmeleri sağlanmalıdır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber