Yaz Kuran Kursu öğrencileri harçlıklarını Arakan'a gönderdi

Afyonkarahisar Merkez Mevlana Camii Yaz Kur'an Kursu öğrencileri harçlıklarını ve fitrelerini Myanmar'da zulüm gören Arakan Müslümanlarına ulaştırılmak üzere Kimse Yok Mu Derneği'ne bağışladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevlana Cami'nde yapılan törende konuşan Cami İmam Hatibi Hüseyin Erol, Kuran Kursu'ndaki çocukların harçlıklarını ve kendilerine ait fitrelerini zulüm gören kamplardaki Arakanlı Müslümanlara bağışlamak istediklerini, bunun kendileri duygulandırdığını söyledi. Erol, ?Bizde çocukların bu davranışları karşısında çok etkilendik. Bizler çocuklarımızın verme duygularının artırılması, yoksullara yardım etmenin bir Müslümanlık görevi olduğunu anlamaları için bu yardımın önemini kendilerine anlattık.? dedi.

Kimse Yok mu Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu'da, çocukların yaptığı yardımın herkese örnek olması gerektiğini belirterek, çocuklara teşekkür etti. Çobanoğlu, ? Bugün burada yapılan yardımın bedelinin hiç önemli yok. Önemli olan çocuklarımıza bu güzel duygunun kazandırılması, çocuklarımızın da bunu düşünüp yardımlarını zulüm gören Müslümanlara göndermeleridir.? diye konuştu.

Çobanoğlu, çocukların topladığı bin lirayı makbuz karşılığında teslim aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber