Büyükkoyuncu Fen Lisesi Fizik Olimpiyatı'nda Dünya ikincisi oldu

Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdurrahman Akkaş, 43. Dünya Fizik Olimpiyatı'nda dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜMÜŞ MADALYAYLA DÖNMEKTEN DOLAYI MUTLUYUM

2012 LYS'de de Türkiye üçüncüsü olan Abdurrahman Akkaş, İngiltere'de düzenlenen Dünya Fizik Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil etti. Olimpiyatlarda zorlu rakiplerle fizik bilgisini yarıştıran Akkaş, yarışmanın sonunda ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Yarışmanın ardından duygularını "Üç yıl süren zorlu aşamalardan geçerek ülkemi dünyada temsil etme hakkı kazandım. Okulumun, öğretmenlerimin desteğini arkamda hissederek yarışmalara katıldım. Bana güvenenleri mahcup etmediğime memnunum. Dünya ikinciliği Konya içinde okulum içinde bir ilk. Bu başarı beni ayrıca gururlandırıyor. Ülkeme dünya ikinciliği kazandırarak gümüş madalyayla dönmekten çok mutluyum." sözleriyle dile getirdi. Akkaş, olimpiyat çalışmalarında kazandığı disiplin ve birikimin 2012 LYS'de Türkiye üçüncüsü olmasına büyük katkı yaptığını kaydetti ve "İlköğretim ve lisedeki her öğrenci arkadaşıma Olimpiyat çalışmalarına katılmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

3 YILLIK ÇABANIN SONUCU

Okul Müdürü Hanifi Davarcı ise öğrencisinin Fizik Olimpiyatında kazandığı başarı için "Üç sene önce başladığımız bilim olimpiyatlarına hazırlanma çabalarımız ulusal ve uluslararası yarışmalarda meyvelerini vermeye başladı. 2012 YGS VE LYS'de Türkiye birincisi ve Türkiye üçüncüsü çıkarmanın sevincini yaşarken, bilim olimpiyatlarında da ilk defa milli olmanın ve dünya ikinciliğinin gururunu yaşıyoruz. Geleceğin dünyasında söz sahibi olacak genç bilim adamlarını insanlığın hizmetine sunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

OLİMPİYAT YOLU ZOR AŞAMALARLA DOLU

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek ve genç yeteneklerimizi teşvik etmek amacıyla her yıl hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde olimpiyat etkinlikleri yürütülüyor. Ulusal Bilim Olimpiyatları her yıl matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar dallarında yapılıyor. Türkiye buradan seçilen öğrencilerden oluşturulan ekiplerle de Uluslararası Bilim Olimpiyatlarına katılıyor. Bu olimpiyatlarda derece alan öğrenciler geleceğin bilim adamı olma yolunda önemli başarılara imza atıyor. Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi kurduğu olimpiyat ekibiyle bu yarışmalara öğrenci hazırlıyor ve ülkemizi dünyada temsil edecek öğrencilere destek oluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber