Sığınma evindeki kadınlar işe yerleştirilecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sığınma evlerinde yaşayan kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için çalışmalara başladı.

İŞKUR'la yapılan protokole göre kadınlara önce meslek eğitimi verilecek ve sonra da işe yerleştirilecek.

Kadın sığınma evlerinde yaşayan kadınlara eğitim ve iş desteği geliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı çalışmada son aşamaya gelindi.

Bakan Fatma Şahin'in talimatıyla başlayan çalışmada İŞKUR'la bir dizi görüşmeler yapıldı. Yapılan protokolde sığınma evinde kalan kadınlara iş imkanı konusunda öncelik tanınması için anlaşmalar sağlandı. Buna göre mağdur kadınlar İŞKUR'un iş garantili kurslarına gidecek, kursu bitirenler hemen işe başlayacak.

KİMLİKLERİ GİZLİ KALACAK

Bakanlık yetkilileri, öncelikli amaçlarının sığınma evlerinde kalan kadınları ekonomik olarak güçlendirmek ve böylece çocuklarıyla birlikte hayata tutunmalarını sağlamak olduğunu söyledi. İŞKUR tarafından kurslara katılacak olan kadınlar vasıflı eleman olarak istihdama dahil olacak. Bakanlık kurs verilen kadınları çeşitli işlere yerleştirecek. Ayrıca bakanlık bu işyerlerinde çalışacak olan kadınların kimliklerini de gizli tutarak güvenlik önlemini alacak.

ÖNCELİK ONLARDA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokolde sığınma evindeki kadınlara istihdam önceliği verileceği açıklandı. Kadın sığınma evlerine sığınan annelere ve çocuklarına, sosyal, kültürel, hukuki ve sağlık yönünden destek sağlanması için yardım edilecek.

MEB'DEN ÖĞRETMEN DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yapılan ortak protokol kapsamında kadın sığınma evindeki yaşayan kadınlara okuma yazma eğitimi de verilecek. Sığınma evindeki 8 kadın bir araya gelerek eğitim görmek isterse Milli Eğitim Bakanlığı buraya öğretmen görevlendirecek. 

LÜTFİ ERDOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber