Vezirköprü'nün hastalık haritasını çıkarıyorlar

Vezirköprü Toplum Sağlığı Merkezi, görevlendirdiği ebeler vasıtasıyla kapı kapı dolaşıp Vezirköprü'nün hastalık haritasını çıkarıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vezirköprü'nün köylerini dolaşan Vezirköprü Toplum Sağlığı'nda görevli ebeler, ilçe merkezinde de kapı kapı dolaşarak, özürlü ve sürekli hastalığı bulunan vatandaşları tespit ediyor.

Vezirköprü Toplum Sağlığı'nda ebe olarak görevli olan Melike Kartal, uygulama hakkında bilgi vererek, ?Vezirköprü Toplum Sağlığı Merkezimizce yapılan ve Samsun geneli uygulanan bu uygulama ile adeta ilçenin hastalık haritasını çıkartıyoruz. Uygulamada tüm ailelere ulaşarak, aile bireyleri arasında özürlü veya sürekli ilaç kullanımını gerektiren hastalıkları olanlar var mı tespit diyoruz. Daha sonra bunları il geneli oluşturulan veri sistemimize kaydederek, bu hastaların takibinin yapılması sağlanacak. Vezirköprü'nün tüm köylerini bitirdik. Görevli ebe arkadaşlarla şimdi ilçe merkezini tarıyoruz. İki hafta içinde ilçe merkezini de tarayarak, Vezirköprü'nün hastalık haritasını çıkarmış olacağız. Uygulama esnasında tespit edilemeyen hastalarımız kendileri veya bir yakınlarıyla Toplum Sağlığı Merkezimize gelerek veya telefon ederek başvururlarsa onları da kayıt altına alabileceğiz.? dedi.

Kartal, uygulama esnasında karşılaştıkları sıkıntılardan da bahsederek, ?En büyük sıkıntımız vatandaşların bizi dolandırıcı sanmaları. Bu yüzden bazen kapıyı açmıyorlar. Hakaret işittiğimiz, hatta kovalanmaya çalışıldığımız oluyor. Ama kendimizi tanıttıktan sonra özür diliyorlar. Olumsuz durumlarla karşılaşmamak için artık muhtarlarımız ile dolaşıyoruz.? diye konuştu.

Kapısı, Toplum Sağlığı görevlilerince çalınan ve kendisi ile bilgi anketi yapılan İrfan Türkçe isimli vatandaş ise yapılan uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Çok güzel bir uygulama. Memnuniyet duydum. Bize, sürekli kullandığımız ilaç olup olmadığını, sürekli bir hastalığımız olup olmadığını ayrıca taleplerimizi sordular. Biz de kendilerine taleplerimizi ilettik. Yengem şeker hastası. Her zaman hastaneye gidemediğini ve zaman zaman evde sağlık hizmetlerinden faydalanmak istediğini belirtti. Zaten böyle bir uygulamanın olduğunu belirtip, yetkililere iletmek için not aldılar ve bu hizmetlerden nasıl faydalanabileceğimiz konusunda bizleri bilgilendirdiler. Yalnız kapımı açtığımda, gelen ebe arkadaşların kimlik gösterememesi beni biraz tedirgin etti. Malum kapıdan bilgi toplama vaadiyle çok olumsuz durumlarla karşılaşıyoruz. Bu duruma dikkat edilmeli diye düşünüyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber