CHP'li Baydar'dan Koçarlı Köylerine çıkartma

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aydın'da Ramazan ayı dolayısıyla gerçekleştirmiş olduğu programına Koçarlı'ya bağlı köyler ile devam etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koçarlı programına CHP Koçarlı İlçe Teşkilatı ziyaret ile başlayan Baydar, ilçe yöneticileri ve İl Genel Meclisi üyesiyle birlikte iftar yemeğine katılmak için Kızılcabölük köyüne geçti. Burada bir partilinin davetlisi olarak orucunu açan Baydar, daha sonra kahvelere geçerek vatandaşlarla sohbet etti. Kızılcabölük köyünden sonra Çallı köyüne geçen Baydar, buradaki vatandaşlarında Ramazan ayını kutlayarak vatandaşlarla sohbet etti.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'a vatandaşlar tarafından "Fıstık Çamları" konusunda yaşadıkları sorunlar anlatıldı. Yüzyıllardır fıstık çamlarına baktıklarını, işlediklerini ve herhangi bir yangın tehlikesine karşı da koruduklarını belirten vatandaşlar, hükümet tarafından seslerinin bir türlü duyulamadığını ve herhangi bir çözüm üretilmediğini savundu. Köylerinde tapularının olmaması nedeniyle birçok sorun yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, Baydar'dan milletvekili olarak kendilerinin sesi olmasını ve Meclis'te bu konunun dile getirilmesini istedi.

Milletvekili Baydar da, konuyla ilgilenerek gereken girişimlerde bulunacağını ifade ederek, CHP iktidarında bu sorunun hemen çözüleceğini söyledi. Atadan miras kalan yerlerin elbette işleyenlere ait olduğunu savunan Baydar, dışarıdan gelecek kişilere asla bırakılamayacağını belirtti. Hükümetin bu zaman kadar bu soruna bir çözüm getirememesine anlam veremediğini ifade eden Baydar, "Sıvı yumurta gibi kazanç getirecek konularda her türlü değişiklikleri yaparken, bu konuyu görmezden gelmeleri doğal. AKP hükümetleri köylünün, çiftçinin menfaatleri doğrultusunda bugüne kadar hiçbir politika üretemedi. Sadece yapmış gibi davrandı. Üreticiler zor durumda fakat AKP hükümeti bunu görmezden geliyor. Kendi vatandaşları için gözyaşı dökemeyenler; açlığın, fakirliğin, yoksulluğun ne olduğunu hiçbir zaman öğrenemeyecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber