Sadık Badak: Toroslar'da doğa sporlarını cazip hale getireceğiz

AK Parti Antalya Milletvekili ve Meclis Plan Bütçe Komisyonu üyesi Sadık Badak, İbradı'nın Ürünlü köyü ve Ormana beldesini doğa sporlarında cazibe merkezi yapacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İbradı ilçesi Ürünlü köyü sınırları içinde bulunan Altınbeşik Mağarası'nın tanıtımlarına başladıklarını belirten Milletvekili Sadık Badak, Manavgat ve Alanya'ya gelen dağ bisikleti tutkunlarını Altınbeşik Mağarası'nı görmeye davet etti. Altıbeşik Mağarası'na dağ bisikleti turlarının artması için Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) ile çalışma yaptıklarını belirten Badak, İbradı ve Ormana beldesinde de kültür, eko ve agro turizmini yaygınlaştırmak için tanıtım yaptıklarını kaydetti.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI)'nin Manavgat-Oymapınar beldesi arasını dünyanın en güzel dağ bisikleti parkurları arasında gösterdiğini hatırlatan Badak, "Toroslarda dağ bisikleti turlarını canlı tutmak istiyoruz. Dağ bisikleti turlarıyla doğa sporcularının Altıbeşik Mağarası ve Ormana tarihi hatıllı evlerini görmelerini istiyoruz. Hedefimiz İbradı'da yılın 12 ayı başta bisiklet olmak üzere doğa sporlarını canlı tutmak. Bunu geçtiğimiz aylarda yaptığımız 1. İbradı Dağ Bisikleti Maratonu ile gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber