Mamak'taki hemşehri buluşmalarına Çorumlular konuk oldu

Ankara'da Mamak Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında her akşam farklı bir eğlenceye imza atıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karagöz?Hacivat, kukla, illüzyon gösterilerinin yanı sıra hemşehri derneklerinin düzenlediği gecelerle hemşehrileri bir arada buluşturan ve kültürleri tanıtan belediye, Ramazan etkinlikleri kapsamında son olarak Çorumluları ağırladı.

Mamak Pazaryeri'ndeki TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu, Sağlık Bakan Yardımcısı Çorum Milletvekili Agâh Kafkas, Mamak Belediye Başkanvekili Faruk Gültekin, Ankara Çorumlu Dernekler Federasyon Başkanı Hayri Çağır, AK Parti Ankara il yönetimi, AK Parti Mamak İlçe Teşkilatı yönetimi, birim müdürleri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik Çorum Sungurlu Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Daha sonra Çorumlu mahalli sanatçılar Gülsüm Kahraman ve Ertuğrul Tozan sahne aldı. Gecede vatandaşlara Çorum leblebisi ikram edildi.

Çorumlu Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği gecede hemşehrilerini selamlayan Çorum Milletvekili Salim Uslu "Bugün yalnız ülkemizde değil, Kosova'da, Bosna'da, Arnavutluk'ta, Burma'da her yerde bu tür iftar sofraları kuruluyor. İftarlarda bir arada olmanın anlamı tıka basa doymak değildir. Açları doyurmayı, paylaşmayı öğreniyoruz.? dedi.

Gecenin ev sahipliğini yapan Mamak Belediye Başkanvekili Faruk Gültekin Mamak'ta Ramazan'ın farklı yaşandığını belirterek, "Mamak'ta Ramazan bir başka yaşanıyor. Çorum'un güzelliklerini ve değerlerini Mamak'ta yaşıyoruz. Düzenledikleri organizasyondan dolayı Çorumlu Dernekler Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Anadolu kültürü Mamak'ta canlanıyor. ? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber