Büyükçekmece Belediyesi, 3 bin bayanı Edirne'ye getirdi

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında 3 bin bayanı gezi amacıyla Edirne'ye getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyenin geleneksel olarak düzenlediği Edirne programına bir yenisi daha eklendi. Bu yıl 29.'su düzenlenen Ramazan etkinlikleri Edirne gezisine, 3 bini bayan olmak üzere toplam 3 bin 150 kişi katıldı. Sabah saatlerinde otobüslerle yola çıkan Büyükçekmece sakinleri, yaklaşık 3 saat süren yolculuğun ardından şehir merkezine ulaştı. Selimiye Camii önüne gelen bayanlar, araçlarından inerek asırlık camiye geçti. Mimar Sinan'ın ustalık eserini hayranlıkla inceleyen bayanlar, gezi programı kapsamında şehirdeki diğer tarihi mekanları gezecek. Belediye tarafından verilecek iftar yemeğinin ardından teravih namazlarını kılacak olan Büyükçekmece kafilesi, ilerleyen saatlerde İstanbul'a doğru yola çıkacak.

Selimiye Meydanı'nda Mimar Sinan heykeli önünde ilçe sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Hasan Akgün, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Ramazan etkinlikleri Edirne programının, bu yıl 29.'sunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Edirne'nin Osmanlı'ya uzun süre başkentlik yapmış olması ve birçok tarihi eseri bünyesinde barındırması nedeniyle İstanbul programına ilave ettiklerini söyleyen Akgün, ?Edirne esnafı, dört gözle Büyükçekmece'yi bekliyor. Gelenler iyi döviz bırakıyor. Edirne için çok önemli. Bu 29. Edirne çıkarmamızda umuyorum ki teravih namazından sonra çarşıya dağılacak bayanlarımız, iyi bir döviz bırakarak esnafa bayram harçlığı olarak katkı sağlayacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber