Ramazan ayında zemzem suyuna ilgi artıyor

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte hac ve umre malzemeleri ile dini yayınların satışının yapıldığı işyerlerinde satışa sunulan zemzem suyu ilgi görüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu`da Cumhuriyet Meydanı Belediye binası altı, Süleymaniye Camii karşısında hac ve umre malzemeleri satışı yapan Miraç Hac ve Umre Malzemeleri adlı işyerini işletmecisi Yunus Barut, insana şifa verdiği bilinen zemzem suyu satışlarının Ramazan ayı dolayısıyla artış gösterdiğini söyledi. Barut, ?Ramazan ayında iftarda orucun zemzem suyu ile açılması dolayısıyla Ramazan ayında talep artıyor. İslam Aleminde bereketin sembolü olan zemzem suyu vatandaşların ilgisini çekiyor. Bizler de zemzem suyu satmaktan mutluluk duyuyoruz? dedi.

İftar yemeklerine davet edilen kişilerden bu yemeklere giderken kola ya da meşrubat götüreceklerine zemzem suyu götürmelerini de isteyen Barut: ?Bizim kültürümüzde davetli olduğumuz yemeklere giderken tatlı götürme alışkanlığı kültürümüzde var. Hurma ve zemzem suyu götürmek ise dinimizde var? diye konuştu.

Yunus Barut, küçük şişelerde ve 1,5 litrelik büyük şişelerde satışa sunulan zemzem suyu Mekke`de bu işi üstlenmiş kişilerden geliyor. Küçük şişler ambalajlı olarak geliyor diğer 1,5 litrelik şişeler ise bidonlarla geliyor ve şişeleniyor. Küçük şişelerdeki zemzem suyu 1,5 TL`den 1,5 litrelik şişelerdeki zemzem suyu ise 6 TL`den satışa sunuluyor. Vatandaşların zemzem suyuna ilgisi bizleri de memnun ediyor? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber