İzmir polisinden orantısız kurşun!/ Video

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de ekip otosuna çarpan ehliyetsiz genç ve arkadaşlarının karşı koymasının ardından silahına davranan polis bir gencin ölümüne, 3'ünün de yaralanmasına neden oldu. Kamera görüntülerinde hedef gözeterek ateş ettiği belirlenen polis hakkında soruşturma başlatıldı

Olay önceki gün, İzmir'in Limontepe semtinde meydana geldi. Bir aracın ekip otosuna çarpması üzerine polisler 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Erhan Barlak hakkında tutanak tutmak istedi. İddiaya göre, Barlak ve yakınları polislere karşı koydu. Polis önce biber gazına başvurdu. Bu sırada polis memurlarından biri, Barlak ve iki kişinin sandalyeyle saldırması üzerine silahla ateş etti. Polisin ateşi sonucu ağabey Emrah Barlak, Erhan Barlak ve Faruk Karhan'la birlikte o sırada yoldan geçmekte olan Halil Altun yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Karnından yaralanan Emrah Barlak hastanede hayatını kaybetti, ateş açan polis gözaltına alındı.

GENÇLERİ HEDEF ALDI

Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan polis memuruyla ilgili soruşturmanın sürdüğü, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi. Olaya karışan diğer polisler ise açığa alındı. Amatör kamerayla kaydedilen görüntüler tepkiye neden oldu. Uyarı ateşi açtığını iddia eden polisin gençleri hedef alarak ateş ettiği ve yaylım ateşine tuttuğu görüldü. Kamera görüntüleri İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından incelemeye alındı. Savcılığın isteği üzerine olay görüntüleri soruşturma dosyasına konuldu. Öte yandan polisin olaydan dolayı üzgün olduğu ve ifadesi sırasında bir psikoloğun da bulunduğu belirtildi.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ CENAZEDE

Olayda hayatını kaybeden Emrah Barlak için dün Eskiizmir'deki Yıkık Kemer Camisi'nde tören yapıldı. Namaza, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da katıldı. Bir oğlu öldürülen ve bir oğlu ağır yaralanan Nusrettin Barlak, '8 mermi, bu kadar yetkiyi size nasıl veriyorlar? Diğer oğlum ölüm döşeğinde, bağırsakları dışarıda. Sırtında cop yaraları var. Olayın olduğu yerde çok sayıda şahit var' diyerek namaz boyunca gözyaşlarını tutamadı. Amca Sıtkı Barlak ise Vali Kıraç ve Emniyet Müdürü Bilkay'ın polise ayrıcalık yapılmayacağını söylediklerini belirterek, rdavacı olacaklarını söyledi.

Onur TUNGUT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber