Gümüşhane'nin kız kulesi Şiran'da açılıyor

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) destekli yapılan Evliya Çelebi Seyrangahı 4. Şiran Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm festivalinde açılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şiran Telme Köylü Yüksek Mimar Resul Yazıcı tarafından projelendirilen ve İstanbul'da ki Kız Kulesine benzerliği ile dikkat çeken seyrangah tamamen Selçuklu mimarisinden esinlenerek yapıldı.

Proje ile ilgili bilgi veren Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, ?Evliya Çelebi Seyrangahı, Evliya Çelebi'nin yüz yıllar önce Şiran'a gelip o tepeden bakarak Şiran'a itafen ?Ne Seyran bir yurt' dediği noktaya inşaa edildi. Geçtiğimiz yıl Dünya'da Evliya Çelebi yılı ilan edilince böyle bir projeyi Şiran'a kazandırma kararı aldık. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) hazırladığımız projenin yüzde 23 mali kısmını karşıladı. Geri kalanını da Belediye olarak ihale ederek inşaa ettik. Yaklaşık 550 bin TL'ye mal olan bir proje oldu. Seyrangahımızın en üstü Şiran'ı izleme amaçlı bir manzara mekanı olarak tasarlandı. Alt katta Restorant olarak hizmet verecek. Bu güzel eseri İnşallah 24-26 Ağustos arası gerçekleştireceğimiz Festival'de hizmete açmayı düşünüyoruz. Tüm hemşerilerimizi hem festivale hem de seyrangahın açılışına bekliyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber