Yine o yol, yine kaza

Tunceli'de son 2 ayda 2 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı yapımı devam eden yolda gerekli tedbirlerin alınmadığını ileri süren vatandaşlar, polis ve ambulans görevlileriyle tartıştı.

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 08:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde 42 AEC 24 plakalı bir aracın çarptığı Fatma Güngörmüş (66) ağır yaralandı. Uzun süre yerde ambulans bekledikten sonra olay yerine gelen 112 ambulansı ile Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Güngörmüş'ün hayati tehlikesi sürerken, vatandaşlar ambulans görevlilerine tepki gösterdi. Yolda gerekli tedbirlerin alınmadığını iddia eden vatandaşlar, olay yerine gelen polislerle de tartıştı. Vatandaşlar, 'Bu yolda her gün kaza oluyor, vatandaşlar ölüyor. Yetkililerin gerekli tedbirleri alması lazım' dediler.

Tunceli-Elazığ karayolu üzerindeki Çiçekli yol ayrımından Tunceli şehir merkezine kadar yapım çalışmaları süren yolda son 2 ayda araç çarpması sonucu Mehmet Yıldırım (50), Haydar Şahin (55) adlı vatandaşlar hayatını kaybederken, Zeki Aktaş, Celal Kalkan, Cemil Kalkan (46) ve ismi öğrenilemeyen 1 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Önceki gün Orman Dairesi Kavşağı'nda meydana gelen kazaya şahit olan Hüseyin Akbaş, yolcu minibüsünün çarptığı Cemil Kalkan'ın ağır yaralandığını belirterek, 'Yol yapımı sırasında gerekli tedbirlerin alınmaması halinde ölümle sonuçlanabilecek kazalar artar' dedi.

Ankara'dan Tunceli'ye misafir olarak gelen Nuray Göyüldar ise, Tunceli'ye her geldiğinde bu tip yol inşaatlarıyla karşılaştığını ve bu inşaatların bir türlü bitmek bilmediğini söyleyerek, 'Yazık vatandaşlara yazık. Bu kaçıncı kaza, en azından buralara uyarıcı levhalar konulmalı, trafiği akıcı hale getirecek trafik polisleri görevlendirilmeli. 2 vatandaşımız öldü, 5 kişi yaralandı, onlarca hasarlı araç var. Yetkililer bir an önce tedbir almalı' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber