Kimse Yok Mu, Çanakkale köylerindeki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, Çanakkale merkez ve köylerinde toplam 150 aileye gıda paketi dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçinde hurma, zeytin, yağ ve kuru gıda bulunan 70 lira değerindeki paketler, ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Sorumlu Yaşar Yeşil, Çanakkale'de şube bulunmadığı için buradaki ihtiyaç sahibi ailelere kendilerinin ulaştığını söyledi. Bu kapsamda dernek olarak ilk defa Çanakkale'de çalışma yaptıklarını aktaran Yeşil, hedeflerinin 81 ilde dağıtım yapmak olduğunu bildirdi. Çanakkale merkez ve köylerinde toplam 150 aileye gıda paketi dağıtarak, rahmet ayı ramazanı yardımlaşma şölenine dönüştürmek için gayret gösterdiklerini belirten Yeşil, kendilerine destek olan hayırsever ve gönüllü ailelere teşekkür etti.

Çanakkale merkeze bağlı Denizgöründü köyünde, önceden isim ve adresleri tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolileri dernek gönüllüleri tarafından dağıtıldı. 50 haneli ve 300 nüfuslu köyde koliler dernek gönüllüleri Baki Pesen, Mesut Demirtaş ve Nafiz Köz tarafından teslim edildi. Evleri tek tek gezen gönüllüler, bir süre sohbet edip hatırlarını sordu.

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi olarak bu yıl toplam bin aileye gıda ve giyim yardımı ulaştırmayı hedeflediklerine dikkat çeken Yaşar Yeşil, şimdiye kadar 750 aileye ulaştıklarını söyledi. Yeşil, şunları kaydetti: "Ramazan Bayramı sonuna kadar inşallah bin aileye ulaşacağız. Derneğimiz, yılın 12 ayı hizmet veriyor. Balıkesir'de her ay ortalama 150 aileye gıda ve giyim yardımında bulunuyoruz. Balıkesirli hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Derneğimiz, Türkiye genelinde bu yıl yine ihtiyaç sahibi binlerce aileye gıda ve giyim yardımında bulunudu. Ayrıca pek çok ilde sıcak yemek uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerinin iftarlıklarını evlerine kadar götürüldü. Çanakkale'de de faaliyete başladık. Burada şubemiz olmadığı için sivil toplum kuruluşları ve gönüllü ailelerimizle yardım faaliyetimizi sürdürüyoruz."

Yaşar Yeşil, yardımların hayırsever vatandaşların desteğiyle yapıldığını hatırlatarak, cep telefonlarından "10" yazıp 5777'ye kısa mesajla yollanması halinde 5 lira bağışlanabileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber