İtalya'ya giden uyuşturucuya Tekirdağ'da operasyon

Türkiye'ye yurt dışından getirilerek İstanbul'da bir araca gizlenen 43 kilogram eroin, Tekirdağ'da yapılan operasyonla ele geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lüks aracın her yanına paketlenerek yerleştirilen uyuşturucuyu eğitimli narkotik köpeği buldu.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan bazı bilgiler üzerine başlatılan soruşturmada, Doğu bölgelerinden İstanbul'a getirilen uyuşturucunun burada başka bir araca yerleştirildiği belirlendi. Şüphelilerin takibini yapan polis, zanlıların tamamına ulaşmak için bir süre kontrollü davranarak hemen operasyona geçmedi. İstanbul'dan siyah lüks araca yüklenen uyuşturucunun yurt dışına çıkmak üzere yola çıkması ekipleri harekete geçirdi. Sınır kapısı istikametinde ilerleyen araç Tekirdağ'da durduruldu. Tekirdağ polisinin de katkı sağladığı operasyonda aracın İtalyan sürücüsü E.B gözaltına alındı.

Araçta eğitimli narkotik köpeğinin de katılımıyla arama yapıldı. Köpeğin tepki verdiği yerleri inceleyen polisler aracın neredeyse her yerinde paketler dolusu eroin buldu. Arka tampon içi, bagaj kenarı ve döşeme altlarından toplam 83 paket halinde 43 kilo 74 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucunun İtalya'ya götürüleceği belirlendi.

Operasyonun devamında İstanbul'da İ.S. gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Sorgu sonrası mahkemeye sevk edilen iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber