Bakan Çelik'e istifa çağrısı!

Haber Giriş : 17 Ağustos 2005 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erkek öğrencilere 'harem ağası' diyen Bakan istifa etsin!

Kız meslek liselerinde okuyan erkek öğrenciler'harem ağası' gibi dolaşıyor" diyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e CHP'den bir istifa çağrısı daha geldi"

Tarih 14 Mayıs 2005, yer Ankara. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kız meslek liselerine erkek öğrenci alınmaması gerektiğini söylüyor ve bu tezini de şöyle savunuyordu: "Erkek öğrenciler kız meslek liselerinde 'harem ağası' gibi dolaşıyor." Milli Eğitim Bakanı'nın bu sözleri büyük tepki toplamış, CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar Celik'in istifasını istemişti. Bakandan bir karşılık görmeyen CHP'li vekil, 3 ay sonra bu çağrıyı tekrarladı ve "Bu ifadeyi sorumsuzca sarfeden Hüseyin Celik'in küçücük yavrularımızı emanet ettiğimiz Milli Eğitim'in başında durmasını son derece yanlış ve sakıncalı görüyor ve bir kez daha istifaya davet ediyorum" dedi.

TDK'de karşılığı hadim ağası

Bakan Çelik aldığı tepkinin ardından bir açıklama yapmış ve "Yanlış anlaşıldım. Ben harem ağası sözünü, 'azınlık, kalabalık içinde yalnız olma ve kalabalıkla rahat ilişki kuramama' anlamında kullandım" demişti. Ancak Neşşar bu sözün Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde yer alan tek karşılığının "Osmanlı saraylarında ve büyük konaklarda haremle selamlık arasında hizmet gören zenci köle, hadım ağası" olduğunu söylüyor ve önergesinde Çelik'e, bu sözün öğrenciler, veliler ve diğer yurttaşlar tarafından bu şekilde anlaşılabileceğini nasıl değerlendirdiğini soruyor.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber