Hüseyin Aygün serbest bırakıldı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Ovacık ilçesinde serbest bırakıldığını bildirdi.

Taşkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aygün'ün, Aşağı Torunoba civarında serbest bırakıldığını belirterek, ''Şu anda Aşağı Torunoba Karakolu'nda. Herhangi bir sıkıntı yok. Bir sıkıntı olamadığını biliyoruz. Savcıyla görüşülüyor'' dedi.

Taşkesen, görüşmelerin ardından Aygün'ün Tunceli'ye gelmesinin beklendiğini bildirdi.

Aygün, 2 gün önce Ovacık'tan Tunceli'ye dönerken silahlı iki kişi tarafından kaçırılmıştı.

Vali Taşkesen: ''Yola çıktılar, Tunceli'ye doğru geliyorlar''

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Ovacık Aşağıtorunoba Karakolu'ndan il merkezine doğru yola çıktığını bildirdi.

Taşkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Yola çıktılar, helikopter talebimizi kabul etmediler, kendisi karakola geldikleri araçla yola çıktı'' dedi.

Vali Taşkesen, şu bilgileri verdi:

''Ovacık istikametinden Tunceli istikametine giderken yolun üzerinde Aşağıtorunoba Karakolumuz var, o karakola geliyorlar, o karakoldan sonra da devam ediyorlar. Biz kendisini helikopterle havadan takip ediyoruz, refakat ediyoruz. 30 dakika içerisinde Tunceli'de olmasını bekliyoruz.''

Taşkesen, Aygün'ün ailesinin ve sevenlerinin Ovacık'a doğru yola çıktığını söyledi.


Kılıçdaroğlu;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest kalmasına ilişkin, ''Çok mutluyum. Umarım, sağlıklı bir şekilde ailesinin yanına döner'' dedi.

-TBMM Başkanı Çiçek: -''Sayın Hüseyin Aygün'ün sağ salim aramıza ve ailesine dönmesinden mutlu oldum'' -

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasından mutlu olduğunu belirtti.

Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, Aygün'e ve ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Açıklamasında, ''Bir kaç gündür yaşadıkları korkulu ve endişeli bekleyişleri sona eren sayın eşine ve çocuklarına da geçmiş olsun diyorum'' ifadesine yer veren Çiçek, şunları kaydetti:

''Milli iradenin temsilcisi bir sayın milletvekilini kaçırmak millet iradesine ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yapılmış en büyük saygısızlıktır.

Bilinmelidir ki, terör eylemleri hiçbir şekilde milletin yararına değildir. Bu eylemler insanlığa karşı işlenen suçlardandır.

Türkiye, halkının sağduyusu ile üzerinde oynanmak istenen oyunları her defasında boşa çıkarmış, varlığını, birliğini ve kardeşliğini koruyarak yoluna devam etmiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır.''

''Arkadaşımız Aygün serbest bırakıldı''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, teröristler tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakıldığını bildirdi.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aygün'ün akşam saatlerinde Ovacık ilçesine bağlı Aşağıtorunoba köyü yakınlarında serbest bırakıldığını, yakındaki karakola gittiğini söyledi.

Olayı araştırmak için Tunceli'de bulunan CHP milletvekillerinin de Aygün'ün yanına gittiklerini ifade eden Tekin, ''Arkadaşlarımız önce Tunceli'ye daha sonra da Ankara'ya dönecekler'' dedi.

ÖNCEKİ AKŞAM KAÇIRILDI

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, önceki akşam 17.00 sularında Ovacık'tan çıktıktan sonra 18.30 sıralarında Ovacık Tunceli yolunun 35'inci kilometresinde PKK tarafından kaçırılmıştı.


Önceki gün Tunceli'de teröristler tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bugün serbest kalacağı açıklandı.

Terör örgütüne yakın bir internet sitesinde yer alan habere göre Ovacık Tunceli yolunun 35'inci kilometresinde PKK tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bugün serbest bırakılacağı duyuruldu.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber