Sincan Belediyesi, Ulubatlı Hasan ve Saraycık'ta kentsel dönüşüm başlatıyor

Ankara Sincan Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yürütülen Kentsel Yenileme Projesi ile 100 bin kişiye yaşam alanı oluşturulacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulubatlı Hasan ve Saraycık Mahalleri'nde hayata geçirilecek olan proje ile 25 bin lüks konut yapılacak. Yaşam alanlarında ibadethanelerden alışveriş merkezlerine, parklardan sağlık merkezlerine, okullardan iş merkezlerine kadar pek çok yapı da bu yaşam alanlarını süsleyecek. Ulubatlı Hasan Mahallesi'ne 5 bin konut yapılması ve 20 bin kişiye yaşam alanı oluşturması planlanırken Saraycık Mahallesi'ne ise 20 bin konut yapılarak 80 bin kişinin yaşaması öngörülüyor.

Sincan Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yürütülen Kentsel Yenileme Projesi ile Sincan yepyeni bir çehreye kavuşuyor. Yaşam alanlarında; okullar, sağlık merkezleri, alışveriş merkezleri, parklar ve iş merkezleri de yerini alacak.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Sincan Ankara'nın hızla büyüyen ilçelerin başında geliyor. Bizlerde bu büyümenin önünü açmak için TOKİ ile işbirliği içerisinde Kentsel Yenileme Projesi kapsamında 25 bin konutu Ulubatlı Hasan ve Saraycık Mahallerimize kazandıracağız. Bu proje ile birlikte 100 bin kişiye de yaşam alanı oluşturacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber