Şırnak ve KMÜ'de rektörlük seçimi yapıldı

Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 19:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şırnak Üniversitesi'nde rektörlük seçimi yapıldı. Seçimden Prof. Dr. Ali Akmaz birinci, Prof. Dr. Ayhan Demirbaş ikinci çıktı.

Şırnak Üniversitesi konferans salonunda saat 10.00'da başlayan programda, Prof. Dr. Ali Akmaz, Prof. Dr. Ayhan Demirbaş, Prof. Dr. Seyid Avcı, Prof. Dr. Mehmet Aslan Tekinsoy, Prof. Dr. Cahit Bağcı ile Prof. Dr. Memduh Gezici yarıştı.

Divan oluşumundan sonra başlayan seçim yarışında ilk oyu Divan Başkanı Doç. Dr. Hamdi Gündoğar kullandı. Oy kullanım işleminin saat 14.00'te bitmesinin ardından oy pusulalarının sayılmasına başlandı. Prof. Dr. Ali Akmaz 10, Prof. Dr. Ayhan Demirbaş 8, Prof. Dr. Seyid Avcı 2, Prof. Dr. Mehmet Aslan Tekinsoy 1, Prof. Dr. Cahit Bağcı 1, Prof. Dr. Memduh Gezici 1 oy alırken, 2 oy da boş çıktı.

Sonuçların duyurulmasının ardından Prof. Dr. Ali Akmaz ile Prof. Dr. Ayhan Demirbaş birer teşekkür konuşması yaptı. Kürsüye ilk gelen Prof. Dr. Demirbaş, seçimlerin Şırnak Üniversitesi'nde ilk demokratik seçim olduğunu bundan dolayı önemli bir faaliyet olduğunu söyledi.

Ardından kürsüye gelen Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, seçim süreci boyunca hep Şırnak ve Şırnak Üniversitesi'ne en faydalı davranış ve söylemlerin kullandığını vurgulayarak şöyle konuştu:

?Malum olunacağı üzere Şırnak hassas bir ilimiz. Bundan dolayı seçim kampanyası boyunca çok hassas yaklaşmak durumundaydık ve çok şükür bugün bütün arkadaşlarımız kanaatlerini bildirdiler ve seçimler sonuçlandı. Bundan sonra olay YÖK ve Sayın Cumhurbaşkanı'ndadır. Bizler için seçimler bu andan itibaren bitmiştir. Bizler birlik beraberlik içinde üniversitemiz daha fazla nasıl gelişebilir diyerek çaba sarf etmeliyiz. Bugün itibariyle üniversite olarak geldiğimiz yer azımsanmayacak bir durumdadır. Buna rağmen halkın beklentisi bizim olgumuzdan farklı oldu. Ancak bundan sonra üniversitemizin bütün akademik kadroları ve idari kadrolarıyla birlikte bir bütün olarak daha fazla çalışmalıyız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.?

Konuşmalardan sonra bütün adaylar sahneye çıktı ve el ele tutuşarak birlik beraberlik mesajı verdi.


Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ)'nde rektörlük seçimleri yapıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde yapılan seçimde 75 öğretim görevlisinden 70'i oy kullandı. 69 oyun geçerli sayıldığı seçimde, mevcut Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen 49, Prof. Dr. Ahmet Taşkın 15, Prof. Dr. Ali Şahin, Prof. Kemal Esengül, Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Prof. Dr. İbrahim Yılmaz ve Prof. Dr. Osman Çevik birer oy aldı.

Seçim sonuçları YÖK'e gönderilecek. YÖK Genel Kurulu belirleyeceği ilk üç ismi Cumhurbaşkanlığına bildirecek. Üç isimden biri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber