Rektör Tuncer: PKK, öğrencileri karşı cinsten arkadaşlarla ağına düşürüyor

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Tuncer, terör örgütü PKK'nın üniversitelerde çok etkin olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencileri genellikle karşı cinsten arkadaşlar edindirerek ağına düşürdüğünü ifade eden Tuncer, örgütün diğer yönteminin ise öğrencilerin aileleriyle yaşadığı tatsız olayları hatırlatarak yaptığını anlattı.

Rektör Tuncer ABD'de boğularak ölen Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri Betül Eryıldırım ve Merve Tokel'in fakülte önünde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tuncer, terör örgütünün üniversitelerde öğrencileri kandırmak için kullandıkları yöntemler hakkında bilgi verdi. Öğrencileri karşı cinsten arkadaşlar edindirerek kandırdığını anlatan Rektör Tuncer, diğer yöntemin ise öğrencilerin aileleri ile yaşadığı olayları hatırlatarak, o olayları canlı tutarak yaptığını açıkladı. Rektör Tuncer; ?Kızlara erkek, erkeklere kız arkadaşlar buluyorlar. Bu dönemin en önemli hareket tarzı budur. Gençler karşı cinsten çok etkilenmektedir. Bu doğaldır. Ama bunu tuzak olarak kullanmak maalesef terör örgütünün veya diğer bazı örgütlerin tuzağı olarak işlemektedir.? dedi.

Rektör Tuncer, terör örgütünün kullandığı diğer yöntemin üniversite öğrencilerinin geçmişte aileleri, özellikle de babaları ile yaşadıkları tatsız olayları canlandırmak suretiyle yaptıklarını ifade etti. Öğrencilerin yaşadıkları olayları tekrar tekrar onlara sunarak hafızalarında taze kalmasını ve olayları işleyerek öğrencilere daha ağır bir şekilde hatırlarında bırakmaya çalıştıklarını anlatan Tuncer, bu bilgilere kendi üniversitesinde öğrenim görüp terör örgütüne katılan öğrencilerinin notlarından öğrendiklerini belirtti.

REKTÖR TUNCER: CİDDİ TERÖR OLAYLARINDA HACETTEPELİ ÖĞRENCİLER KULLANILMIŞ

Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Rektörü Tuncer, son 5?6 aylık dönemde yaşanan ciddi terör olaylarında Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin kullanıldığını söyledi.

Terör örgütünün artık sıradan insanlarla etkinliğinin az olduğunun farkına vardığını kaydeden Tuncer, terör örgütünün artık kancayı üniversite öğrencilerine taktığını belirtti. Rektör Tuncer şöyle devam etti: ?Üniversiteler yüksek düşünen, eleştiren gençler yetiştiriyor. O gençlerin etkisi daha geniş oluyor. O gençlerimizi maalesef değişik yollarla kandırmaya çalışıyorlar. Sen birkaç aydır maalesef birkaç öğrencimiz bunun kurbanı oldu.?

Üniversite olarak terör örgütüne karşı önlemler aldıklarını ifade eden Rektör Tuncer, yeni yurt projeleri ile ve akademisyenlerden öğrencilere danışma atayarak çalışmaya başladıklarını belirtti. Yapılan çalışmalarla gençlerin teröre alet edilmesinin önene çekmek olduğunu söyleyen Tuncer, kampüste her türlü düşüncenin serbest olduğunu ancak terör ve güç kullanmanın yasak olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber