Yozgat havalanına nihayet kavuşacak

Yozgat nihayet havaalanına kavuşuyor. 2013 yılında yatırım programına alınacak Yozgat Havaalanı için Alaca yol ayrımındaki bölge Ulaştırma Bakanlığı'ndan onay aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya üzerinde yaklaşık bir milyon nüfusa sahip Yozgatlılar, memleketlerine uçakla ulaşma fırsatına kavuşuyor. Bu kapsamda kente yapılacak havaalanı yeri belirlendi. AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, beraberinde İl Genel Meclis Üyesi Atakan Erciyas ve AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Türkmen ile birlikte Yozgat ? Alaca yol ayrımı üzerinde yeralan havaalanı alanını gezdi.

Yapılan incelemenin ardından bir açıklama yapan Milletvekili Başer, Meclis Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma Bakanı'nın Yozgat'a gelişlerinde Yozgat'a havaalanı yapılması sözü verdiklerini hatırlattı. Milletvekili Yusuf Başer, "Havaalanı ile ilgili Valiliğimiz nezdinde gerekli yer tespiti araştırmaları yapıldı. Biz bakanlığa 4 tane alternatif havaalanı yapılacak alanı sunduk. Ulaştırma Bakanlığı'nın yapmış olduğu verilere ve değerlendirmelere göre de şuan üzerinde bulunduğumuz Yozgat -Alaca yol ayrımında Deremumlu Fakıbeyli köyleri arası içerisinde bulunan bölge en uygun yer olarak belirlendi." dedi.

Havaalanı inşaatının 2013 yılı yatırım programına alınacağını söyleyen Milletvekili Başer, "Mevcut yapılacak havaalanının 650 metre genişliğinde 3 bin 720 metre uzunluğunda olacağını ifade ederek şöyle konuştu: " Burası hem ilçelerimize yakın hem turistik bölge olan Alacahöyük ve Hattuşşaş'a yakın. Ayrıca bu havaalanından Çorum, Tokat ve Nevşehir'in bir bölümü de faydalanacak. Bu sebeple Yozgat Havaalanı bölge havalanı olacak. Artık Yozgat insanı Avrupa'ya gitmek için Kayseri'ye veya Ankara hava limanlarına değil. Kendi havaalanına gidecek. Bu mana da dünya ile Yozgat buluşacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber