Karaman'a gelenlere Yunus Emre ve Hz. Mevlana'nın annesi hatırlatılıyor

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Belediye olarak Karaman-Konya yolunda orta refüjlere Yunus Emre'nin dörtlüklerinin yer aldığı panolar dikmeye başladıklarını, bu yollardan her gün gelip geçen binlerce kişinin Yunus Emre'nin şiirlerini okuyacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Uğurlu yaptığı açıklamada büyük düşünür, şair Yunus Emre'nin Karamanlı olduğunu ve Karaman'da istirahat ettiğini kaydetti. Yunus Emre'nin Türkiye'nin birçok şehri tarafından sahiplendiğini fakat en kuvvetli belgelerin Karaman'ı işaret ettiğini ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti: ?Böyle önemli bir şahsiyete herkesin sahip çıkması doğal bir olay. Fakat Karaman olarak biz Yunus Emre'nin Karamanlı olduğunu, buralarda yaşadığını ve Karaman'da dinlendiğini söylüyoruz. Yunus Emre'nin yüzyıllarca yıl önce söylenmesine rağmen anlamları üzerine yüzlerce cilt kitap yazılabilecek dörtlükleri var. Biz bu anlamlı dörtlüklerin unutulmaması için Belediye olarak çeşitli çalışmalar yapma kararı aldık.?

Karaman'ı çevre illere bağlayan kara yollarında, orta refüjlere Yunus Emre'nin dörtlüklerinin yazılı olduğu panolar dikmeye başladıklarını ifade eden Uğurlu, ?Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz. Bir sevgi mesajı daha farklı verilebilir mi? İşte bunun gibi dörtlükleri Karaman-Konya karayoluna yerleştirdiğimiz panolara yazdık. Her gün bu yolları kullanan binlerce insan bu dörtlükleri okuyup Yunus Emre'yi anacaklar. Sevgi ve hoşgörü mesajını alacaklar. Bu panoların sayısı artarak devam edecek. Kısaca Karaman iline gelen insanlar seyir halinde iken bir şiir bahçesi içinden geçecekler.? dedi.

Yunus Emre'nin yanı sıra Karaman için önemli başka değerlerin de ziyaretçilere hatırlatılacağının altını çizen Kâmil Uğurlu, ?Bizim çok önemli değerlerimiz var. Karamanoğlu Mehmet Bey'imiz ve Türk dili misyonumuz var. Hz. Mevlâna gibi bir övünç kaynağımız var. Hz. Mevlâna'nın gözünün nuru annesi Karaman'da, Aktekke Camisi'nde dinleniyor. Hz. Mevlâna'nın annesini ziyaret etmeden, o manevi duyguyu yaşamadan Hazretin ziyareti eksik olur. Onun için Konya'da Hz. Mevlâna'yı ziyaret eden insanlar, ilk önce Karaman'a uğrayıp onun validesini ziyaret etmeli, bir Fatiha okumalılar. Validesinden Mevlana'ya selam götürmeliler diye düşünüyorum. İşte bu anlamda Kazım Karabekir ilçemizden Karaman'a gelirken ilçe çıkışındaki tepe noktasına diktirdiğimiz büyük bir ilan panosunda da, Hz. Mevlâna'nın annesinin Karaman'da istirahat ettiğini, ziyaret etmedilerse mutlaka etmeleri gerektiğini sürücülere hatırlattık. Bu çalışmalar il sınırları içinde devam edecek.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber