Telekom'un satışında mevzuatın dışına çıkılmayacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2005 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un satışına ilişkin mevzuata aykırı bir durum varsa mutlaka bir yerlerden döneceğini belirterek, "Mevzuatta yazan kurallar ne ise buna ister Türk Telekom, ister Ulaştırma Bakanlığı, isterse Telekomünikasyon Kurumu olsun uyacak. Mevzuatın dışana çıkılmayacak" dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve sektör temsilcilerini makamında kabul etti. OGER ortak girişim grubunda yer alan Telekom İtalia'nın Avea'daki ortaklığı nedeniyle Türk Telekom'u alamayacağı şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine Bakan Yıldırım, "Bu konuda mevzuatta ne varsa herkes buna uyacaktır. Bu ister Türk Telekom, ister Ulaştırma Bakanlığı, isterse Telekomünikasyon Kurulu olsun, hiç kimse mevzuat dışına çıkamaz. Mevzuata aykırı bir durum varsa mutlaka bir yerlerden döner" dedi.

Yıldırım, Türk Telekom'un hisse satışları konusunda Özelleştirme İdaresi'nde sürecin devam ettiğini vurgulayarak, geçen hafta Telekomünikasyon Kurumu'nun imtiyaz sözleşmesini gönderdiğini kaydetti. Yıldırım, bundan sonraki süreçte firmanın sözleşmenin imzalanması için başvurusunun ardından Danıştay'ın olumlu görüşü gelirse fiili hisse devrinin gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

Türk Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Acarer ise, mevzuatın aynı hizmeti ve aynı altyapıyı kullanan şirketlerin ortak olamayacağı yönünde bir yasaklaması olduğunu belirterek, "Yani Telsim'in satışında aynı hizmeti veren Turkcell ve Avea ortak olamaz; ancak bu, başka bir şebekenin de ortak olamayacağı anlamına gelmez" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber