Emniyetten öğrencilere ve ailelere uyarılar!!!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2005 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlere uyarılar

Türkiye'de faaliyet gösteren terör örgütlerinin en büyük hedefinin 14-25 yaş grubundaki gençler olduğunu belirten uzmanlar, terör örgütleri, uyuşturucu kaçakçıları ve satanist grupların gençlerin değişim hızından ve çeşitliliğinden kaynaklanan yabancılık ve yalnızlık hissetme gibi duygularını istismar ettiğini belirtiyor. Gençlerin, terör tuzağına düşmesinde ailelerin ilgisizlik ve sevgisizliği de büyük rol oynuyor.

Çay bahane...

Okulların açılma arefesinde Emniyet'ten ailelere yönelik önemli uyarılar geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın derlediği bilgilere göre, örgütün, öğrencilerle çay, sinema, tiyatro, konser daveti ya da kalacak yer temini gibi konularda yardım sağlama bahanesiyle diyalog kurduğu belirtilerek şöyle denildi: ?Belirli arkadaş grubunun içerisine çekilen öğrenci, örgütün kendi görüşlerini destekler mahiyetteki gazete ve dergiler okutularak, düşünce boyutu değiştirilir. Bu süreç, müzik, marş ve şiirlerle desteklenir. Bu propaganda sürecine maruz kalan öğrenciler, (Bu benim kendi iradem, kendi tercihimdir) dese bile grup psikolojisi içerisinde dayatılan davranış kalıplarından öteye geçemediklerinin farkında olmazlar.?

Aileler dikkat!

Türkiye'de faaliyet gösteren terör örgütlerinin en büyük hedefinin 14-25 yaş grubundaki gençler olduğunu belirten uzmanlar, terör örgütleri, uyuşturucu kaçakçıları ve satanist grupların gençlerin değişim hızından ve çeşitliliğinden kaynaklanan yabancılık ve yalnızlık hissetme gibi duygularını istismar ettiğini belirtiyor. Gençlerin, terör tuzağına düşmesinde ailelerin ilgisizlik ve sevgisizliği de büyük rol oynuyor. Örgütün; kendisine tuzak olarak seçtiği öğrencilerin, aile yapısı, zaafları, arkadaşları ve gelir düzeyi hakkında bilgi topladığı belirtiliyor. Burada gençleri suç batağından korumakta en büyük görev ise, anne ve babalara düşüyor.

?Çok başarılıydın'

İradesi zayıflatılan öğrencilerin, gruptan dışlanma ve gruba ihanet etmek gibi baskı unsurlarıyla tehdit edilerek, bireysel ya da toplumsal eylemlere zorlandığı hatırlatılan uyarılarda, ?Eyleme katılan öğrenciye ?artık polis tarafından takip ediliyorsun' şeklinde korku uyandırıcı ya da ?hakkında hiç takip yok, çok başarılıydın' tarzında yaklaşımlarla körükleyici propagandayla örgüt elemanı kimliği benimsetilir. İllegal oluşumlara katılan gencin bireysellik vasfı biter ve neyin iyi, neyin kötü olduğuna örgüt karar verir? denildi.

Yüzde 20'si üniversite mezunu

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı terörist profilleri araştırmasında, 826 sol terör örgütü mensubunun dosyası üzerinde yapılan incelemede yaş ve öğrenim durumları şöyle: yüzde 65'i 14-25 yaş, yüzde 16,8'i 25-30 yaş grubunda, yüzde 17'si 30 yaşından büyük. Öğrenim durumlarına göre: Yüzde 20,4'ü üniversite mezunu ya da öğrencisi, yüzde 33,5'i lise mezunu ya da öğrencisi, yüzde 14'ü ortaokul mezunu, yüzde 30'u ilkokul mezunu. 200 sağ terör örgütü mensubunun dosyaları üzerinde yapılan inceleme de ise, yüzde 72'si 15-25 yaş grubunda, yüzde 23'ü yüksekokul, yüzde 40'ı lise mezunu. 262 tutuklu terör örgütü PKK mensubu üzerinde yapılan bir anket çalışmasında ise yüzde 54'ü 14-25 yaş grubunda, yüzde 11'i üniversite, yüzde 16'sı lise, yüzde 39'u ilkokul mezunu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber