Fethiye'de yeni yangın söndürme helikopteri göreve başladı

İçerisinde bulunan 5 kişilik mürettebatı ile Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yangına müdahale ettiği sırada düşen helikopterin yenisi Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde göreve başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan ihale sonrasında Mayıs ayında Fethiye'de konuşlandırılan KA-32T tipi Rus yapımı söndürme helikopteri, geçtiğimiz hafta Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Otmanlar Köyü yakınlarında orman yangınına müdahale ederken düşmüştü. İçinde bulunan 5 kişilik mürettebatı ile birlikte düşen helikopterden kurtulan olmamıştı. Kazanın üzerinden 1 hafta gibi bir süre geçtikten sonra yüklenici firma düşen helikopterin yerine yenisini gönderdi. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Yangın Söndürme İstasyonu'na konuşlandırılan helikopterle birlikte 4 yeni personelde göreve başladı.

Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, yeni helikopterin Bakanlığın yaptığı ihale sözleşmesinde yer alan şartname çerçevesinde gönderildiğini açıkladı. Helikopterle birlikte 4 teknik elemanın da Fethiye'ye geldiğini anlatan Zorlu, ?Düşen helikopterin bağlı olduğu şirket yenisini gönderdi. Sözleşmede 5 aylık olarak görevlendirilen helikopterin Ekim ayı başlarında görevini tamamlaması bekleniyor. Yeni helikopterimizle bölgedeki orman yangınlarına müdahale etmeye devam edeceğiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber