Çocuklara eylem için 1000 TL para vermişler

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü yandaşlarının çocuklara devlet yanlısı şahısların araçlarını kundaklama, işyerlerine patlayıcı atma gibi eylemleri yapmaları karşılığında 1000 lira para verdikleri ortaya çıktı.

PKK ve KCK güdümünde yayın yapan internet sitelerindeki çağrılar doğrultusunda eylem gerçekleştiren çocuklara parayı Mersin Üniversitesi'nde okuyan iki öğrencinin temin ettiği belirlendi.

Terör örgütünün, çocukları para karşılığı nasıl kullandığını bir çocuğun ifadesi ortaya koydu. Geçtiğimiz günlerde 9 aracın kundaklanması, bir markete molotof atarak içindeki insanları diri diri yakma girişimi ve piliç satan bir işyerine bomba atılması olayları ile çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 5 çocuğun arasında bulunan Z.E., eylemlerini PKK/KCK terör örgütü güdümünde yayın yapan internet sitelerinden yapılan çağrılar doğrultusunda gerçekleştirdiklerini söyledi. Mersin Üniversitesi'nden Ahmet ve Veli isimli iki öğrencinin talimatlarıyla eylem yaptıklarını aktaran Z.E., "Kullanacağımız benzin, kar maskesi, eldiven, torpil, havai fişek, motor ve araç kiralamak için paralarını kendilerinin karşılayacaklarını söylediler." dedi. Söz konusu eylemlerde kullanmak üzere yaklaşık 1000 TL para verdiğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber