Emekliler dikkat!

Haber Giriş : 19 Ağustos 2005 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekliöğretmenin önüne geçen dolandırıcı çektiği parayı Şakalar'a göstermeden cebine attı ve olay yerinden uzaklaştı. Elinde makbuzla kalan Şakalar bir sûre ne olduğunu anlamaya çalıştı. Parasını alamayınca bankaya başvurdu. Emekli öğretmen dolandırıldığının ancak o zaman farkına vardı.


Yetkililer halkı bankamatik şifrelerini kimseye vermemeleri için uyarıyor. Dolandırıcılar ise en çok yaşlı emeklileri kendilerine kurban seçiyor. Bu soyguna bir örnek dün Adana'da kare kare görüntülendi.

Karton sıkıştırdı
Adana'da kimliği belirlenemeyen dolandırıcı 2 bankamatikten birinin kart sokulan bölümüne karton sıkıştırdı. Böylece kartın girmesini engelleyen dolandırıcı kurbanını beklemeye başladı. Bu şurada emekli öğretmen Mehmet Şakalar bankamatiğe geldi.

Yardım teklif etti
Şakalar kartını bankamatiğe sokamayınca dolandırıcı ona yardım etmeyi önerdi. Kartı alıp sağlam olan bankamatiğe geçtiler. Şakalar'ın şifresini öğrenen dolandırıcı 600 YTL çekti. Bu arada Şakalar'ın önüne geçen adam parayı gizlice cebine attı.

Makbuzu verdi
Bankamatiğin verdiği makbuzu Şakalar'a teslim eden dolandırıcı "Bu makbuzunuz. Birazdan paranız da çıkar" deyip uzaklaştı. Bir süre bekleyen Şakalar parasını alamadı. Bankaya başvurunca da dolandırıldığını öğrendi.

Posta

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber