Hava sıcaklıkları azalacak...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2005 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklıkları yarın yurdun kuzey bölgelerinde, 21 Ağustos Pazar günü ise tüm yurtta 3-5 derece azalarak mevsim normallerine inecek.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, uzun süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yarın yurdun kuzey bölgelerinde, 21 Ağustos Pazar günü ise tüm yurtta 3-5 derece azalarak mevsim normalleri civarına düşecek. Hafta sonunda kuzey bölgeler, gelecek hafta başında ise yurdun kuzeydoğu kesimleri yağışlı havanın etkisinde kalacak.

Buna göre, yarın yurdun kuzey bölgeleri çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile iç ve doğu Anadolu'nun kuzeyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler açık ve az bulutlu geçecek.

Pazar günü Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler açık ve az bulutlu geçecek.

Yağışlı hava Pazartesi ve Salı günleri yurdun kuzeydoğu kesimlerinde etkisini sürdürecek.

Açıklamada, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların yarın Karadeniz'in iç kesimlerinde, Pazar günü Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile

Doğu Karadeniz'de etkili olması beklendiğinden sel, taşkın, su baskını gibi meydana gelecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber