Şırnak Valisi'nin fırçası işe yaradı

Haber Giriş : 19 Ağustos 2005 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak Valisi Güneş, bir ay önce açılışına katıldığı diyaliz merkezinin hâlâ çalışmadığını öğrendince, oraya gitti ve yetkileri fırçaladı. Fırça işe yaradı.

Cizre Devlet Hastahanesi'nde incelemelerde bulunan Şırnak Valisi Osman Güneş, bir ay önce açılışı yapıldığı halde faliyete girmeyen diyaliz ünitesi için hastahane yetkililerine sert tepkide bulundu.

Yıllardan beri diyaliz ünitesine bağlanmak için başka illere giden hastaların magduriyeti giderilmesi için, Şırnak'ın Cizre ilçesinde geçtiğimiz aylarda Milletvekilleri ve Şırnak Valisi Osman Güneş'in de katılımıyla açılışı gerçekleştirilen diyaliz ünitesinin hala faaliyete girmemesi hasta vatandaşların tepkisine yol açtı. Gecikmeyle ilgili şikayetlerin artması üzerine hastahane yetkilerinden bilgi alan Şırnak Valisi Osman Güneş, hastahene yetkililerine keyfi muamele yaptıkları gerekçesi ile sert tepki gösterdi.

Diyaliz ünitesinde incelemelerde bulunan Şırnak Valisi Osman Güneş "Bizler, vatandaşlara hizmet için varız. Devlet bu kadar masraf ederek bu diyaliz ünitesini buraya kurdu, hala neden çalışmıyor bu? Bu durumda devletin valisi ve devlet, vatandaşın gözünde sahtekar durumuna düşüyor. Siz hastahane yetkilileri olarak bize bütün alt yapımız hazır diyaliz ünitesinin kurulmasını istediniz ve gelen hasta vatandaşları da personel olmadığı için geri çeviriyorsunuz bu hangi akla hizmettir" diyerek azarlayan Vali Güneş, hastahane yetkilileri hakkında soruşturma açacağını belirtti.

Öte yandan Cizre Devlet hastanesi yetkilileri Şırnak valisi Osman Güneş'in tepkisinin ardından harekete geçerek, önemli gelişme kaydettiler. Şırnak ve çevresinde böbrek hastası olan hastalarla diyaloğa geçtiklerini söyleyen yetkililer, " Hastaların önümüzdeki haftadan itibaren Diyarbakır ve Mardin gibi çevre illere gitmelerine gerek kalmayacak. Tedavilerini Cizre Devlet Hastanesi'nde yapabilecekler" dediler.

Böbrek hastası olan vatandaşların Cizre Devlet Hastanesi'ne müracaatleri halinde kendilerine yardımcı olunacağı ve tedavilerini bu mekanda yapabilecekleri açıklandı.

Sabğatullah ANMAL/Haber 7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber