Memur soruyor: AKP ne bekliyor?

Haber Giriş : 19 Ağustos 2005 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, AKP iktidarının, seçim önce vaatlerini yerine getiremediğini ve beklentilere cevap veremediğini ileri sürerek açık bir dille sordu: "Daha ne bekliyorsunuz?"

Son genel seçimlerin ardından 3 yıl geçmesine karşın, AKP iktidarının seçim öncesi vaatlerini yerine getiremediğini belirten BE-SEN Genel Başkanı Avcı, "Parlamento aritmetiğinde ezici bir çoğunlukla koltuk sahibi olan AKP, ne yazık ki hem seçmeninin hem de kendilerinden iyileştirici çalışmalar yapmasını bekleyen vatandaşın umutlarını kırmıştır" dedi.

Enflasyonun tek rakamlı haneye düşmesinin ve büyüme hızının yükselmesinin vatandaşın yaşamına yansımadığını söyleyen Avcı, "Hükümet üyelerinin ağızlarını açtıklarında cankurtaran gibi sarıldıkları tek konu ekonomidir. Ekonominin iyiye gittiğini söylemek kolaydır. Ama, bu iyiye gidiş eğer vatandaşın yaşamına yansımıyorsa, hayat şartlarında iyileştirici düzeltmeler yapmıyorsa, Türkiye'de durum kötüye gidiyor demektir" şeklinde konuştu.

Piyasalarda yaşananların 'canlanma' olarak lanse edilmesinin doğru olmadığına değinen Gürkan Avcı, "Yapılan ve yapılacak zamlar, vatandaşın emeklilik konusu, özelleştirmeler ve benzeri gelişmeler hep IMF politikalarına bağlı kalarak masaya yatırılıyor. 20 milyon YTL'lik alış verişlerde 8 taksit yapılıyor. Kredi kartlarıyla ihtiyaç karşılayanlar, bankalara olan borçlarını ödeyemedikleri için icralık konuma düşüyorlar. Böyle piyasa canlanması olur mu?" diyerek, kabine üyelerini halkın içerisine girmeye ve yaşam şartlarını yakından incelemeye davet etti.

Toplu görüşmelerin bir an önce kamu çalışanlarının yaşamını iyileştirici yönde sona ermesi gerektiğini de belirten Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Öğretmenlerimizin durumunu kaç kez dile getirdik. Sizleri de öğretmenler yetiştirdi dedik ama, dinleyen kim? Yeni bir eğitim-öğretim dönemine gireceğiz. Tatil yapamayan öğretmenlerimiz, bari önümüzdeki yıl böyle bir olanağa kavuşsunlar. Holdinglerin ekonomik durumunun iyiye gitmesi, bir avuç insanın yüzünün gülmesi demektir. Yüzbinlerce öğretmenimizin ve ailelerinin yüzünü güldürebilmek için, daha ne bekliyorsunuz?" sorusunu sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber